Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γενική 48ωρη απεργία στη χώρα, στους δρόμους για τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι

Γενική 48ωρη απεργία στη χώρα, στους δρόμους για τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της απεργίας, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ απεργούν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Σχεδόν αδύνατες θα είναι οι μετακινήσεις, καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Λόγω της απεργία δεν ισχύει ο δακτύλιος. Δεμένα για 48 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις. Στις 11 το πρωί το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, επίσης στις 11 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και το Σάββατο, ενώ μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα προγραμματίζεται και την Κυριακή -ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της απεργίας, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ απεργούν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Σχεδόν αδύνατες θα είναι οι μετακινήσεις, καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Λόγω της απεργία δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Δεμένα για 48 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις.

Σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Συγκέντρωση προγραμματίζεται στον ίδιο χώρο και την Κυριακή (5 μ.μ.), ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων από τη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα (11 π.μ., Ομόνοια), στον Πειραιά (11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό), Θεσσαλονίκη (11:30, Άγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις.

Στην απεργία συμμετέχουν:

  • H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
  • Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
  • Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
  • Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
  • Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 48 ώρες το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στην 48ωρη απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο