Ποινή φυλάκισης σε διάσημο Αιγύπτιο ηθοποιό για προσβολή του Ισλάμ
Ο πιο διάσημος κωμικός του αραβικού κόσμου, ο Άντελ Ιμάμ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ μέσω των ρόλων του», βάσει δικαστικού εγγράφου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Την υπόθεση ανακίνησε ένας δικηγόρος που έχεις σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις, λίγες εβδομάδες αφότου η Μουσουλμανική Αδελφότητα απέσπασε τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές.
Ο πιο διάσημος κωμικός του αραβικού κόσμου, ο Άντελ Ιμάμ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ μέσω των ρόλων του», βάσει δικαστικού εγγράφου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.
Ο Ιμάμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του έχει συχνά διακωμωδήσει τις αρχές και τους πολιτικούς της χώρας του, έχει προθεσμία ενός μήνα για να ασκήσει έφεση στην απόφαση και θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Την υπόθεση ανακίνησε ένας δικηγόρος που έχεις σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις, λίγες εβδομάδες αφότου η Μουσουλμανική Αδελφότητα απέσπασε τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον αιγυπτιακή ειδησεογραφική πύλη Ahram online, ο Μανσούρ κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τα σύμβολά του, όπως οι γενειάδες και το τζιλμπάμπ, ένα φαρδύ ρούχο που φορούν ορισμένοι μουσουλμάνοι.
Ανάμεσα στα έργα που ανέφερε ο δικηγόρος ήταν η ταινία Morgan Ahmed Morgan.
Στον ηθοποιό επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 1.000 αιγυπτιακών λιρών (170 δολάρια).
Οι δικαστικές υποθέσεις κατά σκηνοθετών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και διανοούμενων που κατηγορούνται ότι δε σέβονται το Ισλάμ και τα σύμβολά του είναι κοινές στην Αίγυπτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
- Εμρέ Γκουνενσάι: Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν από τη Χάγη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442