Διακόπηκαν οριστικά οι έρευνες για αγνοούμενους στο ναυάγιο του Concordia
Δεκαοκτώ ημέρες μετά την προσάραξη του Costa Concordia σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι Τζίλιο σταμάτησαν οριστικά την Τρίτη οι υποβρύχιες έρευνες για τις σορούς των αγνοουμένων στο ναυάγιο του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου. Η επιχείρηση για τους 15 αγνοούμενους δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί, καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των δυτών. Η πρόκληση είναι πλέον η απάντληση των 23.000 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του Concordia.
Δεκαοκτώ ημέρες μετά την προσάραξη του Costa Concordia σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι Τζίλιο σταμάτησαν οριστικά οι υποβρύχιες έρευνες για τις σορούς των αγνοουμένων στο ναυάγιο του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου. Η επιχείρηση για τους 15 αγνοούμενους δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί, καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των δυτών.
«Διακόψαμε οριστικά τις υποβρύχιες έρευνες στο εσωτερικού του πλοίου» ανακοίνωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών. Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε από πλευράς της ότι ενημέρωσε για την εξέλιξη τις οικογένειες των αγνοουμένων και τις ξένες πρεσβείες.
Δεκαπέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του Costa Concordia στις 13 Ιανουαρίου, που κόστισε τη ζωή 17 ατόμων.
Η πρόκληση είναι πλέον η απάντληση των 23.000 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου, διαδικασία την οποία ωστόσο εμποδίζει η κακοκαιρία. Η ανέλκυση του Concordia -που δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν την απάντληση των καυσίμων- εκτιμάται ότι θα διαρκέσει γύρω στους επτά με δέκα μήνες.
Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο βάρους 114.500 τόνων προσάραξε σε ύφαλο αφότου οδηγήθηκε από την κυβερνήτη του Φραντσέσκο Σκετίνο σε απόσταση 150 μέτρων από το μικροσκοπικό νησί Τζίλιο.
Ο κυβερνήτης Σκετίνο τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μέτα ντι Σορέντο, κοντά στη Νάπολη, έως ότου ερευνηθούν οι ενέργειές του. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη του πλοίου πριν εκκενωθεί.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Η Costa Crociere, θυγατρική της Carnival Group, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως, έχει προσφέρει σε κάθε επιβάτη του πλοίου αποζημίωση ύψους 11.000 ευρώ υπό τον όρο ότι δεν προβάλει καμία νομική διεκδίκηση. Διαφορετική συμφωνία αποζημίωσης θα καλύπτει τους επιβάτες που υπέστησαν τραυματισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442