Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τα θέματα της χρονιάς που τελειώνει σε ανασκόπηση του Twitter

Τα θέματα της χρονιάς που τελειώνει σε ανασκόπηση του Twitter

Η εξέγερση στην Αίγυπτο και τα καμώματα του Αμερικανού ηθοποιού Τσάρλι Σιν φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο φέτος στο Twitter. Δείτε τα υπόλοιπα δημοφιλή hashtag και τις σημαντικότερες διεθνείς ειδήσεις.

Η εξέγερση στην Αίγυπτο και τα καμώματα του Αμερικανού ηθοποιού Τσάρλι Σιν φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο φέτος στο Twitter.

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, που αριθμεί σήμερα γύρω στους 300 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, δημοσιοποίησε τα σημαντικότερα hashtag, δηλαδή τις λέξεις ή τίτλους κάτω από τους οποίους συγκεντρώνονται μηνύματα που αφορούν το ίδιο θέμα.

Όπως θα περίμενε κανείς, τα δημοφιλέστερα hashtag καλύπτουν μεγάλο εύρος θεματολογίας, από σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα μέχρι ευτράπελα και κουτσομπολιά του αμερικανικού σταρ σίστεμ.

Πρώτο είναι το #egypt, το hashtag που αφορά τα επεισόδια της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο και την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Δεύτερο είναι το #tigerblood, το οποίο αναφέρεται σε μια διαβόητη φράση του Τσάρλι Σιν μετά την απόλυσή του από τη δημοφιλή κωμική σειρά Two And A Half Men: «Οι κυνόδοντές μου στάζουν αίμα τίγρης».

Εξαιτίας της αλλόκοτης συμπεριφοράς του, ο Σιν όχι μόνο έγινε αντικείμενο κουτσομπολιού στο Twitter αλλά επιπλέον κατέρριψε ρεκόρ στην υπηρεσία συγκεντρώνοντας ο ένα εκατομμύριο follower, ή αναγνώστες, μέσα στο πρώτο 24ωρο από την εγγραφή του ως μέλος.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται δύο πιο παράξενα hashtag: το #threewordstoliveby και το #idontunderstandwhy. Στο πρώτο, οι χρήστες προτείνουν τρεις λέξεις για τις οποίες αξίζει να ζει κανείς (π.χ. πίστη, ελπίδα, αγάπη) ενώ στο δεύτερο γράφουν για πράγματα που δεν καταλαβαίνουν.

Εκτός από τα δημοφιλέστερα hashtag, το Twitter δημοσιοποίησε και τα θέματα και τα πρόσωπα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε μια σειρά από κατηγορίες.

Στην κατηγορία των διεθνών ειδήσεων, πρώτο θέμα είναι η παραίτηση Μουμπάρακ, δεύτερο η εξόντωση του Μπιν Λάντεν, τρίτο το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, τέταρτο η επίθεση στην Αμερικανίδα γερουσιαστή Γκάμπριελ Γκίφορντς, πέμπτο ο θάνατος του Καντάφι και έκτο η πανδημία γρίπης των χοίρων.

Δείτε τη συνολική ανασκόπηση του έτους στο Twitter.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο