Το λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια έκλεισαν «Αγανακτισμένοι»
Χιλιάδες διαδηλωτές με συνθήματα κατά της απληστίας, έκλεισαν ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια των ΗΠΑ, το λιμάνι του Όκλαντ. Νωρίτερα, χιλιάδες άτομα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στους δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις του κινήματος Οccupy Wall Street συνεχίζονται σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.
Χιλιάδες διαδηλωτές με συνθήματα κατά της απληστίας, έκλεισαν ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια των ΗΠΑ, το λιμάνι του Όκλαντ.
Σύμφωνα με τις Αρχές του λιμανιού στην Καλιφόρνια, οι λειτουργίες του λιμανιού σταμάτησαν.
Το κλείσιμο του λιμανιού έγινε την ημέρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι (ανάμεσά τους δάσκαλοι), κατέβηκαν στους δρόμους, απαντώντας στο κάλεσμα συνδικάτων για απεργία.
Το πλήθος σταμάτησε, επίσης, την κυκλοφορία σε διασταύρωση της πόλης, όπου την προηγούμενη εβδομάδα ένας βετεράνος τραυματίστηκε σοβαρά σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Ο 24χρονος πρώην πεζοναύτης Σκοτ Όλσεν αναρρώνει σε νοσοκομείο του Όκλαντ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Όκλαντ -αν και εκτιμά ότι οι περισσότεροι έφυγαν στη συνέχεια-, ενώ περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν, νωρίτερα, πορεία στους δρόμους της πόλης.
Ωστόσο, οι διοργανωτές κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.
Οι κινητοποιήσεις του κινήματος Occupy Wall Street συνεχίστηκαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.
Στη Φιλαδέλφεια η αστυνομία συνέλαβε εννέα διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην εταιρεία Comcast.
Στη Νέα Υόρκη, περίπου 100 βετεράνοι πραγματοποίησαν πορεία, φορώντας τις στολές τους και σταμάτησαν μπροστά στο κτίριο του χρηματιστηρίου.
Στη Βοστόνη πορεία πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Σε ασφαλή τοποθεσία το Μεγάλο Χειρόγραφο του Ησαΐα λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από Αθήνα με προορισμό χώρες στη Μέση Ανατολή
- Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τον θάνατο Χαμενεΐ: «Κυνική δολοφονία»
- Live streaming: Ολυμπιακός – Εθνικός
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442