Ο κόσμος του Διαδικτύου αποτίει φόρο τιμής στον πρωτοπόρο Στιβ Τζομπς
Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 56 ετών. «Ήταν ένας οραματιστής» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 56 ετών. «Ήταν ένας οραματιστής» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.
Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς».
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε μάλιστα την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Ο Στιβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».
Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «Τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».
Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.
Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30 ώρα Ελλάδος.
Μια μεταξύ αυτών είχε εκείνη την ώρα περισσότερα από 400 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- IRIS: Αυξήθηκαν οι άμεσες πληρωμές – Τι άλλαξε για τους χρήστες
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442