Οριστική απαλλαγή Βουρλούμη για την υπόθεση των συμβάσεων 2003-2007
Οριστικά απαλλάσσει τον Παναγή Βουρλούμη, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ και τον Γιώργο Ιωαννίδη, διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, το Συμβούλιο Εφετών από την κατηγορία της απιστίας από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία τα δύο πρώην στελέχη του οργανισμού είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.
Οριστικά απαλλάσσει τον Παναγή Βουρλούμη, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ και τον Γιώργο Ιωαννίδη, διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, το Συμβούλιο Εφετών από την κατηγορία της απιστίας από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία τα δύο πρώην στελέχη του οργανισμού είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.
Η κρίση των Εφετών διαφοροποιήθηκε εντελώς και ουσιαστικά ανέτρεψε, ένα χρόνο μετά, το βούλευμα του Πρωτοδικείου το οποίο έκρινε πως τα δυο πρώην ανώτερα στελέχη έπρεπε να καθίσουν στο εδώλιο για υπόθεση υπερτιμολογήσεων σε συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΤΕ για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης των δικτύων του, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που αφορούσαν την περίοδο 2003 -2007 με εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Intracom και η Siemens.
Οι εφέτες, ενώπιον των οποίων εμφανίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι κατόπιν δικού τους αιτήματος για την παροχή διευκρινίσεων στο Συμβούλιο, έκριναν τελικά πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι και τους απάλλαξαν οριστικά.
Η επίμαχη συμφωνία του ΟΤΕ είχε τίμημα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που η Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης (ΔΔΔΚΣ) του Οργανισμού είχε κοστολογήσει στο ήμισυ. Το πρωτόδικο βούλευμα θεωρούσε πως το τίμημα στις συμβάσεις αυτές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε εκτιμήσει και προϋπολογίσει η αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ και έτσι διαπίστωνε την διάπραξη αδικήματος.
Με το πρωτόδικο βούλευμα είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία επτά μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους.
Μετά την έκδοση του πρωτόδικου βουλεύματος ο ΟΤΕ είχε ταχθεί στο πλευρό των δύο στελεχών του, υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του, πως ενήργησαν με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, ενώ υπενθύμιζε πως η τότε Διοίκηση παρέλαβε τις συμβάσεις από την προηγούμενη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442