Στο κόκκινο Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Οι ειδήσεις για τη διαφαινόμενη επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα δεν έφτασαν για να πρασινίσουν την Τετάρτη τις ευρωπαϊκές αγορές. Το αρνητικό κλίμα εντάθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση της Fed, παρά την ανακοίνωση προγράμματος στήριξης για την αμερικανική οικονομία, καθώς το συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε πως διαπιστώνει σημαντικούς κινδύνους για την ανάκαμψη.
Το αρνητικό κλίμα εντάθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση της Fed, παρά την ανακοίνωση προγράμματος στήριξης για την αμερικανική οικονομία, καθώς το συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε πως διαπιστώνει σημαντικούς κινδύνους για την ανάκαμψη.
Από τις λίγες εξαιρέσεις στη Γουόλ Στριτ ήταν οι τεχνολογικές μετοχές, με εκείνη της Oracle να ενισχύεται κατά 6,8% και της Adobe κατά 4,7% έπειτα από προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τα κέρδη τριμήνου.
Οι θεωρούμενες ως «κυκλικές» μετοχές πρωταγωνίστησαν στην υποχώρηση στην Ευρώπη, με τους κλάδους των αυτοκινήτων, των χημικών και μετάλλων να υφίστανται τα μεγαλύτερα πλήγματα.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με πτώση 2,47% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 1,62%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 κατέγραψε πτώση 1,4%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.124,84 μονάδες με υποχώρηση 2,49% ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,01%. Κατά 2,94% υποχώρησε και ο S&P500.