Με ερωτική απεργία πέτυχαν τερματισμό των συγκρούσεων γυναίκες στις Φιλιππίνες
Την πανάρχαια και δοκιμασμένη μέθοδο της Λυσιστράτης, την αποχή δηλαδή από το σεξ, επιστράτευσαν γυναίκες χωριού στις Φιλιππίνες για να σταματήσουν τις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή τους, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Την πανάρχαια και δοκιμασμένη μέθοδο της Λυσιστράτης, την αποχή δηλαδή από το σεξ, επιστράτευσαν γυναίκες χωριού στις Φιλιππίνες για να σταματήσουν τις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή τους, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Οι γυναίκες του χωριού Ντάντο στο Μιντανάο, που διατηρούν μάλιστα ένα συνεταιρισμό, κατάφεραν να τερματιστούν οι διαμάχες στην περιοχή τους όταν απείλησαν τους συζύγους τους με αποχή από τη συζυγική εστία.
Το αποσχιστικό κίνημα στο Μιντανάο, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στο αρχιπέλαγος των Φιλιππινών, μαίνεται από τη δεκατρία του 1970, προκαλώντας κύμα χιλιάδων εκτοπισμένων και προσφύγων όλα αυτά τα χρόνια.
Οι συγκρούσεις κρατούσαν κλειστό ένα δρόμο και έτσι δεν μπορούσαν να στείλουν τα προϊόντα τους στις αγορές.
Μετά την απειλή που διατύπωσαν, μέσα σε μία εβδομάδα η διαμάχη τερματίστηκε, αναφέρει η Αρμοστεία που καταγράφει τα περιστατικά σε βίντεό της:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442