Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η χορήγηση μεθαδόνης στα νοσοκομεία
Η χορήγηση μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ξεκίνησε την Πέμπτη σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου 60 άτομα βγήκαν ήδη από τη λίστα αναμονής. Τα νοσοκομεία της Αθήνας προγραμματίζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η χορήγηση μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ξεκίνησε την Πέμπτη σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα νοσοκομεία της Αθήνας προγραμματίζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Συνολικά 60 χρήστες ηρωίνης βγήκαν από τη λίστα αναμονής την πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Άγιος Παύλος», «Ιπποκράτειο» και «Ειδικών Παθήσεων».
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το «Άγιος Δημήτριος» και μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν και τα νοσοκομεία 424, «Θεαγένειο» και «Γεννηματάς».
Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, στο μέλλον η αναμονή για την χορήγηση υποκατάστατων δεν θα ξεπερνά τους 1-3 μήνες σε όλη την Ελλάδα.
Στις μονάδες υποκατάστασης εξυπηρετούνται μόνο όσοι είναι γραμμένοι στις λίστες αναμονής του ΟΚΑΝΑ από τον οποίο ειδοποιούνται τηλεφωνικώς και γραπτώς για να προσέλθουν στα νοσοκομεία.
Μέχρι την Τετάρτη, περίπου 1.000 άτομα είχαν υποβάλλει αίτηση μέχρι την Τετάρτη για τη χορήγηση μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός αυτός είναι μάλιστα διπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων τον περασμένο Αύγουστο.
Ο ΟΚΑΝΑ προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με 400 χρήστες, από τους οποίους οι 200 δεν εντοπίστηκαν λόγω αλλαγής των στοιχείων επαφής (οι χρήστες αυτοί πάντως δεν χάνουν τη σειρά τους). Σημαντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι το 8% των 400 χρηστών βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, το 4% έχει αποβιώσει και το 8% έχει απευθυνθεί σε άλλα προγράμματα απεξάρτησης.
Η λίστα αναμονής προβλέπεται τώρα να εξαντληθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και πλέον θα καλούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μόνο όσοι υποβάλλουν αίτηση από την Πέμπτη και μετά.
Μονάδες χορήγησης υποκατάστατων σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν η Εκκλησία της Ελλάδας και ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442