Παράτυπες επιχορηγήσεις στο Σωματείο εργαζομένων των ΕΛΤΑ διαπιστώνει ο Λ.Ρακιντζής
Πόρισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζής, αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ. Στο πόρισμά του διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.
Πόρισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζής, αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο πόρισμά του ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.
Επίσης μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ), διαδικασία την οποία ο Επιθεωρητής χαρακτηρίζει παράτυπη, αφού επιτρέπεται μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ.Βασιλόπουλος είπε ότι όλα έγιναν σύννομα με βάσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. .
Μάλιστα κάλεσε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και τον ΣΔΟΕ, να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ελέγξει όλα τα παραστατικά.
Tο πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί εντός 15 ημερών στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442