Παράτυπες επιχορηγήσεις στο Σωματείο εργαζομένων των ΕΛΤΑ διαπιστώνει ο Λ.Ρακιντζής
Πόρισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζής, αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ. Στο πόρισμά του διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.
Πόρισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζής, αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο πόρισμά του ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.
Επίσης μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ), διαδικασία την οποία ο Επιθεωρητής χαρακτηρίζει παράτυπη, αφού επιτρέπεται μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ.Βασιλόπουλος είπε ότι όλα έγιναν σύννομα με βάσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. .
Μάλιστα κάλεσε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και τον ΣΔΟΕ, να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ελέγξει όλα τα παραστατικά.
Tο πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί εντός 15 ημερών στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας