Με επιθέσεις και από τη θάλασσα συνεχίζεται η άγρια καταστολή στη Συρία
Το ναυτικό επιστράτευσε για πρώτη φορά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ σε μία προσπάθεια να καταστείλει τους αντικαθεστωτικούς. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση στην Λαττάκεια, επίθεση κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία, αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το ναυτικό επιστράτευσε για πρώτη φορά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ σε μία προσπάθεια να καταστείλει τους αντικαθεστωτικούς.
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση με άρματα μάχης και τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία εναντίον συνοικιών της Λαττάκειας, αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. {{{ map }}} Οι επιθέσεις του στρατού κατά της Λαττάκειας είχαν αρχίσει από το Σάββατο, έχοντας στόχο το προάστιο Αλ-Ράμλ, ενώ την Κυριακή οι βομβαρδισμοί επεκτάθηκαν σε άλλες δύο συνοικίες, όπου υπάρχει και καταυλισμός Παλαιστίνιων προσφύγων.
Πολλές κατοικίες έχουν καταστραφεί ενώ άνθρωποι του καθεστώτος μπαίνουν σε καταστήματα, λένε ακτιβιστές σε ξένα μέσα. Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει εγκαταλείψει την πόλη και πως το καθεστώς μπλοκάρει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι στην πόλη ζουν κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι, που είναι πλειοψηφία στη Συρία· ο Άσαντ ανήκει στη σέκτα των Αλαβιτών, παρακλάδι των σουνιτών. Πάντως η κρατική τηλεόραση διέψευσε τις αναφορές για ναυτικό βομβαρδισμό.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, τα στρατεύματα έχουν εισβάλει επίσης στα προάστια Σακμπά και Χαμρίγια της Δαμασκού. Σφοδρά πυρά ακούγονται από διάφορα σημεία.
Από τον Μάρτιο ως σήμερα έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφάλειας περισσότεροι από 1.700 πολίτες, χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί ή έχουν συλληφθεί από τις Αρχές.