Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα μετά τα βίαια επεισόδια στο βόρειο Λονδίνο

Λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα μετά τα βίαια επεισόδια στο βόρειο Λονδίνο

Πάνω από 40 άτομα έχουν συλληφθεί για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο Λονδίνο. Περιπολίες στους δρόμους πραγματοποιούν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα. Δεκάδες οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια, οι περισσότεροι αστυνομικοί.

Πάνω από 40 άτομα έχουν συλληφθεί για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο Λονδίνο. Περιπολίες στους δρόμους πραγματοποιούν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου 26 αστυνομικοί και άλλοι τρεις πολίτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά από διαδήλωση για τον θάνατο ενός 29χρονου άνδρα την Πέμπτη από αστυνομικά πυρά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ το απόγευμα του Σαββάτου, φωνάζοντας «Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία, εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία, ενώ πολλά μαγαζιά της περιοχής και σπίτια λεηλατήθηκαν. Το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο περιπολικά και κτίρια. Δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ανέφεραν ότι οι φωτιές έχουν σβήσει.
{{{ map }}}
Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έγινε διαδήλωση για τον θάνατο ενός 29χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς την Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ένα ταξί, όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί.

Ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μία σφαίρα του 29χρονου πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Τόσο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον όσο και η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι καταδίκασαν τα επεισόδια, διαβεβαιώνοντας ότι οι Αρχές δεν θα ανεχθούν τη βία.

Συγκλονισμένος από τα επεισόδια δήλωσε και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Ο βουλευτής των Εργατικών, ο οποίος εκλέγεται στο Τότεναμ, τόνισε ότι όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια δεν εκπροσωπούν την συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής.

Άσκησε όμως κριτική στον τρόπο που επιχείρησε η Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας ότι θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει διαφορετικά τη διαδήλωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο