Μέχρι τις 13 Ιουλίου τα κονδύλια για την πυροπροστασία στους δήμους
Μέχρι τις 13 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ταυτόχρονα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στο κονδύλι για την πυροπροστασία σε σχέση με τα αποδοθέντα τον προηγούμενο χρόνο.
Μέχρι τις 13 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ταυτόχρονα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στο κονδύλι για την πυροπροστασία σε σχέση με τα αποδοθέντα τον προηγούμενο χρόνο.
Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνεται, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθυστέρηση μεταφοράς πιστώσεων στους ΟΤΑ και συνδέσμους για τη χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας, ότι «πράγματι υπήρξε καθυστέρηση, στην εντολή εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων, προς τους Δήμους, γεγονός που οφείλεται στην χρονική υστέρηση της μεταφοράς των σχετικών πόρων που διατίθενται στο υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Λογιστήριο του Κράτους».
Προσθέτει δε ότι «το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με συνέπεια να δοθεί άμεσα η εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μεταφορά των κονδυλίων στους δικαιούχους ΟΤΑ».
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει ότι με την καθυστέρηση δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας από την πλευρά των δήμων, αλλά εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι υπεύθυνες διοικήσεις τους, με εντατικοποίηση των προσπαθειών τους, θα καλύψουν το κενό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)
















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442