Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση της Β.Εύβοιας – Ενδείξεις για εμπρησμό στην Κερατέα
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρούσε έως αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Άγιος της Βόρειας Εύβοιας, όπου οι φλόγες κατέστρεφαν δασική έκταση χωρίς να απειλούν σπίτια. Το απόγευμα, τέθηκε υπό έλεγχο η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύο εστίες στη θέση Μπαλντάς στην Κερατέα Αττικής, για την οποία η πυροσβεστική εξετάζει ενδείξεις για εμπρησμό. Η φωτιά έφθασε μέχρι τις αυλές σπιτιών, αλλά ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και τα μέτωπα στις Νερατζούλες Ζακύνθου και στα Κουπιά Λακωνίας.
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρούσε έως αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Άγιος της Βόρειας Εύβοιας, όπου οι φλόγες καταστρέστρεφαν δασική έκταση χωρίς να απειλούν σπίτια.
Στην περιοχή, που βρίσκεται μεταξύ Αιδηψού και Ιστιαίας, έδιναν μάχη με τις φλόγες 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 11 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα έως τη δύση του ηλίου.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ υπήρξε ύφεση καθώς δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο.
Νωρίτερα, γύρω στις 5 το απόγευμα, η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Μπαλντάς στην Κερατέα Αττικής.
Η φωτιά είχε ξεσπάσει το μεσημέρι σε δύο εστίες ταυτόχρονα και αργότερα έφθασε μέχρι τις αυλές σπιτιών που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένη περιοχή, αλλά ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ζημιές.
Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές εστίες σε απόσταση περίπου 200 μέτρων η μία απο την άλλη.
Απο τις φλόγες κάηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης.
Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τη δύση του ηλίου η πυρκαγιά στις Νερατζούλες Αργασίου στην Ζάκυνθο. Στην περιοχή επιχειρούσαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στη θέση Κουπιά Λακωνίας. Στην περιοχή επιχειρούσαν 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.
Επίσης, κατασβέστηκε η πυρκαγιά από αναμμένο τσιγάρο που ξέσπασε στον οικισμό αθιγγάνων Αγία Σοφία, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Η πυρκαγιά, έκαψε ξερά χόρτα και απορρίμματα, χωρίς να απειληθούν κατοικίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του – Οι δήθεν δικαιούχοι υπέβαλαν μισθωτήρια χωρίς σφραγίδα
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο
- Διευκρινίσεις Γαλλίας: Διαθέτει βάση στις ΗΠΑ για αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Στέγαση: Ζώντας στη χώρα με το μηδενικό απόθεμα κοινωνικής κατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442