Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Απόπειρα προβοκάτσιας στο Σύνταγμα καταγγέλλουν Αριστερά και ΛΑΟΣ

Απόπειρα προβοκάτσιας στο Σύνταγμα καταγγέλλουν Αριστερά και ΛΑΟΣ

Απόπειρα προβοκάτσιας καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα. «Εγείρονται ερωτήματα από την προβολή κάποιων σκηνών» δηλώνει και ο ΛΑΟΣ. Σε μια άλλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που φωτογραφήθηκαν να μεταφέρουν στυλιάρια πίσω από το Καλλιμάρμαρο συνέλεγαν αντικείμενα που κατασχέθηκαν από αλλοδαπό, ο οποίος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ.

Απόπειρα προβοκάτσιας καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα. «Εγείρονται ερωτήματα από την προβολή κάποιων σκηνών» δηλώνει και ο ΛΑΟΣ.

Σε μια άλλη σχετική εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θ.Κοκκαλάκης δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που φωτογραφήθηκαν να μεταφέρουν στυλιάρια δεν ετοιμάζονταν για προβοκάτσια, αλλά συνέλεγαν αντικείμενα που κατασχέθηκαν από αλλοδαπό, ο οποίος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ.

Η φωτογραφία, που εικονίζει ένστολους και άνδρες με πολιτικά, κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Ο αλλοδαπός που φέρεται να μετέφερε τα αυτοσχέδια όπλα συνελήφθη σε πάρκο πίσω από το Καλλιμάρμαρο, την ώρα που μαίνονταν στο Σύνταγμα συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές, διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Αργότερα, η ΓΑΔΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «τα άτομα που απεικονίζονται να μεταφέρουν μεταλλικούς σωλήνες και κοντάρια είναι αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε επιχείρηση για τη μεταφορά τους, ως κατασχεμένα αντικείμενα, ύστερα από τη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Ο 33χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να κατέχει τα αντικείμενα αυτά πλησίον του Παναθηναϊκού Σταδίου, τα οποία επιχείρησε να κρύψει σε δασύλλιο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΛΑΟΣ σημειώνοντας: «Τα ερωτήματα που ηγέρθησαν από την προβολή κάποιων σκηνών από τα τηλεοπτικά δίκτυα σχετικά με τη συγκέντρωση λοστών από πολίτες υπό το βλέμμα αστυνομικών, πρέπει να απαντηθεί με σαφήνεια και κατηγορηματικό τρόπο.

» Διαφορετικά η οποιαδήποτε ερμηνεία μπορεί να λειτουργήσει ως λάδι στη φωτιά».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταγγέλλουμε την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Καλούμε τον κόσμο, που όλες αυτές τις μέρες βρέθηκε ειρηνικά στους δρόμους και στις πλατείες, να περιφρουρήσει την ειρηνική του διαμαρτυρία και να συνεχίσει με τη μαζική του συμμετοχή τον αγώνα του για πραγματική δημοκρατία, τον αγώνα του κατά των μνημονίων» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο