Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πωλητήριο βάζει η ΕΒΖ σε ακίνητη περιουσία της

Πωλητήριο βάζει η ΕΒΖ σε ακίνητη περιουσία της

Συνεχίζονται οι κινήσεις αναδιάρθρωσης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ώστε η εταιρεία να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε λειτουργική κερδοφορία. Μετά την απομάκρυνση 178 εργαζομένων τα τελευταία δύο χρόνια (οι 49 μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς του δημοσίου, ενώ οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν), η διοίκηση πωλεί και ακίνητη περιουσία που δεν χρησιμοποιείται.

Κώτσης Βασίλειος

Συνεχίζονται οι κινήσεις αναδιάρθρωσης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ώστε η εταιρεία να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε λειτουργική κερδοφορία.

Μετά την απομάκρυνση 178 εργαζομένων τα τελευταία δύο χρόνια (οι 49 μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς του δημοσίου, ενώ οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν), η διοίκηση πωλεί και ακίνητη περιουσία που δεν χρησιμοποιείται, όπως αναφέρει το Βήμα.

Σημειώνεται ότι η Αγροτική Τράπεζα που ελέγχει την εταιρεία με ποσοστό 82,06% θα διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση αγοραστή της ΕΒΖ στο πλαίσιο της δικής της αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπει και την πώληση ζημιογόνων -και όχι μόνο- θυγατρικών.

Η ΕΒΖ προχωρεί σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 15 Ιουνίου για ακίνητο που διαθέτει στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ημιτελές κτίριο αποτελούμενο από οκτώ ορόφους, ισόγειο και δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 6.282 τ. μ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.019,79 τ. μέτρα.

Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού έχει οριστεί στα 18,8 εκατ. ευρώ. Η ακίνητη περιουσία της ΕΒΖ αποτιμάται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ αλλά στο σύνολό της σχεδόν είναι προσημειωμένη.

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης η οποία σήμερα απασχολεί στην Ελλάδα 424 άτομα και δίνει δουλειά σε περίπου 6.000 οικογένειες τευτλοπαραγωγών παρουσιάζει ζημίες τα τελευταία χρόνια λόγω της μεταρρύθμισης της αγοράς ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2006, οπότε μειώθηκε η παραγωγή των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Η διοίκηση της ΕΒΖ εκτιμά ότι στο τέλος της δωδεκάμηνης χρήσης στις 30/6/2011 οι ζημιές θα περιοριστούν στα 10 εκατ. ευρώ. Το πιο σημαντικό αsset της εταιρείας είναι η θυγατρική της στη Σερβία (δύο ζαχαρουργεια) που παράγει 145.000 τόνους και το 2010 έκλεισε με κέρδη 14 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο