
Ορόσημο για την ελληνική διπλωματία οι εκλογές στην Τουρκία, λέει Δ.Δρούτσας
Οι εκλογές στην Τουρκία είνα ορόσημο για τη στάση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στην Τουρκία και τον κ. Ερντογάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «εάν οδηγήσουν κάποιοι τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις, μην αμφιβάλλετε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση».
Οι εκλογές στην Τουρκία είνα ορόσημο για τη στάση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στην Τουρκία και τον κ. Ερντογάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
«Αν η νέα τουρκική πολιτική ηγεσία που θα αναδειχθεί βγει ενδυναμωμένη και μπορέσει να υλοποιήσει κάποια πράγματα που ακούμε, αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Έχω πει ότι από τα θετικά λόγια που ακούμε και από τον κ. Ερντογάν θέλουμε να δούμε πράξεις και το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών θα είναι κάτι σαν ορόσημο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος γι’ αυτό».
Πρόσθεσε πάντως ότι «χρησιμοποιούνται λάθος όροι και επιχειρήματα, για να δημιουργηθεί τεταμένη πολιτικά ατμόσφαιρα».
Για την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρέους, με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα.
«Όσο λιγότερο μιλάμε και σχολιάζουμε και επικεντρωνόμαστε στην υλοποίηση του προγράμματός μας, τόσο πιο κοντά φθάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» σχολίασε ο κ. Δρούτσας.
Ο κ. Δρούτσας δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «εάν οδηγήσουν κάποιοι τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις, μην αμφιβάλλετε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο, κερδίζουν οι Μπακς: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στους Χόρνετς (113-123)
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442