Άκαρπη η νέα συνάντηση για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα
Δεν βρέθηκε λύση για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα από τη συνάντηση των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού με την υπουργό Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη το απόγευμα της Τετάρτης. Οι Δήμοι κατέθεσαν πρόταση μόνο για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Κερατέας, χωρίς πάντως να διευκρινίσουν τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί, ενώ ζήτησαν περιθώριο δέκα ημερών για να καταθέσουν πρόταση για τη χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
Χαραλάμπους Δημήτρης
Δεν βρέθηκε λύση για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα από τη συνάντηση των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού με την υπουργό Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι Δήμοι κατέθεσαν πρόταση μόνο για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Κερατέας, χωρίς πάντως να διευκρινίσουν τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί, ενώ ζήτησαν περιθώριο δέκα ημερών για να καταθέσουν πρόταση για τη χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
Για τη χωροθέτηση του εργοστασίου στο ΒΙΟΠΑ το υπουργείο δεν έφερε αντίρρηση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, επιμένει στη δημιουργία ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο.
Οι Δήμαρχοι τόνισαν κατά τη συνάντηση ότι από τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την επεξεργασία των απορριμμάτων θα εξαρτηθεί και η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, καθώς κάθε μία μέθοδος αφήνει και άλλο ποσοστό υπολειμμάτων προς ταφή.
Επανέλαβαν πάντως ότι για εκείνους το Οβριόκαστρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας κοινοτικών πόρων» δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, εξηγώντας ότι για το υπουργείο τα βασικά ζητήματα είναι:
- η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής, με συνδυασμό ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επεξεργασίας και αξιοποίησης σε σύγχρονα εργοστάσια αλλά και ασφαλή ταφή των υπολειμμάτων
- η διασφάλιση ότι όλα τα απαιτούμενα έργα και οι δραστηριότητες θα τεθούν σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό.
Το υπουργείο αναμένει την έγγραφη επιβολή της πρότασης και θα εξεταστεί αρμοδίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442