Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στην πολιτική ηγεσία της χώρας ο Κων.Μητσοτάκης
Την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις εκφράζει σε δήλωσή του στην εφημερίδα Έθνος την Τρίτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας και ζητά από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την κυβέρνηση. Παράλληλα, ζητά σύσταση υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής πρόσωπα όπως ο Αλ.Παπαδόπουλος ή ο Γ.Φλωρίδης.
Την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις εκφράζει σε δήλωσή του στην εφημερίδα Έθνος την Τρίτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας και ζητά από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την κυβέρνηση. Παράλληλα, ζητά σύσταση υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής πρόσωπα όπως ο Αλ.Παπαδόπουλος ή ο Γ.Φλωρίδης.
Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης.
»Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. Οταν μιλώ για στήριξη δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής.
»Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη, όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του επισημαίνει την ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, μιλά ανοιχτά για τη μείωση του κράτους και θυμίζει ότι επί των ημερών της οικουμενικής κυβέρνησης ο ίδιος είχε δώσει το «πράσινο φως» στον τότε υπουργό Γ.Γεννηματά και είχαν προχωρήσει στο «κλείσιμο» πολλών προβληματικών επιχειρήσεων.
Ο Κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκρουστεί με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο και να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά επιφυλακτικός για το εάν ο κ. Παπανδρέου θα τολμήσει μια τέτοια σύγκρουση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Ο Κωστούλας έχει σηκώσει στο… πόδι τα social media: «Η Ελλάδα αξίζει να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα»
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442