Διάλεξη του διευθυντή του Teatro Real στο Μέγαρο Μουσικής
«Η εμπνευσμένη μουσική [...] είναι ελπίδα και διέξοδος», «όπερα εκτός των τειχών», «λυρικό θέατρο προσβάσιμο στο μη εξοικειωμένο κοινό». Αυτά έχει δηλώσει -μεταξύ άλλων- μία από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες του χώρου του ευρωπαϊκού πολιτιστικού management, ο Ζεράρ Μορτιέ, ο οποίος θα δώσει την Τρίτη διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
«Η εμπνευσμένη μουσική […] είναι ελπίδα και διέξοδος», «όπερα εκτός των τειχών», «λυρικό θέατρο προσβάσιμο στο μη εξοικειωμένο κοινό». Αυτά έχει δηλώσει -μεταξύ άλλων- μία από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες του χώρου του ευρωπαϊκού πολιτιστικού management, ο Ζεράρ Μορτιέ, ο οποίος θα δώσει την Τρίτη διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Μορτιέ, που μετά την επιτυχημένη θητεία του στο Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ και την Εθνική Όπερα των Παρισίων έχει αναλάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 τα ηνία του Βασιλικού Θεάτρου της Μαδρίτης, έρχεται στην Αθήνα, για να δώσει μία διάλεξη την Τρίτη, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής.
Στην ομιλία του με θέμα «Η δύναμη της φωνής στο τραγούδι» ο Ζεράρ Μορτιέ θα προσεγγίσει με άλλη ματιά την ανθρώπινη έκφραση μέσα από τη φωνή, με αναφορές σε πρότυπα ερμηνείας που πέρασαν στον «μύθο», ιερά τέρατα της σκηνής, όπως η Μαρία Κάλλας ή η Μπίλυ Χόλιντεϊ.
Για την καλλιτεχνική του προσφορά τού έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επιτίμου διδάκτορος από τα πανεπιστήμια της Αμβέρσας και του Σάλτσμπουργκ, ενώ έχει παρασημοφορηθεί από τη βελγική και τη γερμανική κυβέρνηση. Επίσης, μετάλλια του έχουν απονείμει η πόλη των Παρισίων, η πολωνική κυβέρνηση, καθώς και ο Κύκλος Καλών Τεχνών της Μαδρίτης.
Έχει διδάξει, εξάλλου, πολιτική και κοινωνιολογική ιστορία θεάτρου στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης.
Η διάλεξη του Ζεράρ Μορτιέ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δημοφιλούς πολύ-θεματικής σειράς Megaron Plus. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας