Στόχος η δημιουργία ομαλής γέφυρας από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο, λέει ο Γ.Πανάρετος
Στη δημιουργία μίας ομαλής γέφυρας από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Παιδείας Γ.Πανάρετος. Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» στην ανώτατη εκπαίδευση τόνισε πως με τις όποιες αποφάσεις «θα πρέπει και να ικανοποιούνται οι ανάγκες της Παιδείας και να μην προκαλέσουμε την κοινωνική αντίδραση». Ο κ.Πανάρετος τάχθηκε στο πλευρό της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, στην ενδοκυβερνητική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα των αυθαιρέτων.
Στη δημιουργία μίας ομαλής γέφυρας από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο στοχεύει το υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Παιδείας Γ.Πανάρετος.
{{{ audio1 }}}
«Σημασία έχει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε από το λύκειο και τι από το πανεπιστήμιο» τόνισε.
«Πρέπει να βρούμε ένα απλό τρόπο για να δημιουργήσουμε μία ομαλή γέφυρα από το λύκειο στο πανεπιστήμιο» είπε και πρόσθεσε ότι «συνήθως αγνοούμε τις δύο πλευρές της γέφυρας».
Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρέπει να διορθωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και αυτό είναι πολύ δύσκολο.
«Πρέπει και να ικανοποιούνται οι ανάγκες της Παιδείας και να μην προκαλέσουμε την κοινωνική αντίδραση» τόνισε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάλογος για το θέμα των συγχωνεύσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι αποφάσεις θα ληφθούν «όταν είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα».
Ο κ. Πανάρετος τάχθηκε στο πλευρό της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, στην ενδοκυβερνητική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα των αυθαιρέτων.
«Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να έχει επιλέξει για υπουργό έναν κατασκευαστή» είπε ο υφυπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας ότι οι θέσεις της κ. Μπιρμπίληήταν γνωστές και κάτω από τιςοδηγίες του πρωθυπουργού.
Ταυτόχρονα, ο κ.Πανάρετος δήλωσε ότι συμμερίζεται και τους προβληματισμούς του υπουργείου Οικονομικών για την εξεύρεση εσόδων, μέσα από το θέμα των αυθαιρέτων, για το οποίο έχειχαθεί ο έλεγχος, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442