Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό γυναίκας στο Πακιστάν

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό γυναίκας στο Πακιστάν

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Πακιστάν αθώωσε 13 άνδρες που είχαν καταδικαστεί για το ομαδικό βιασμό γυναίκας στο Πακιστάν τον οποίο αποφάσισε φυλετικό συμβούλιο. Η Μάι είχε κατηγορήσει 14 άνδρες ότι συμμετείχαν στο βιασμό της· το 2002 δικαστήριο καταδίκασε έξι από αυτούς σε θάνατο, ενώ αθώωσε τους άλλους επικαλούμενο έλλειψη στοιχείων.

Δουρμούσογλου Μιχάλης

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Πακιστάν αθώωσε 13 άνδρες που είχαν καταδικαστεί για το ομαδικό βιασμό γυναίκας στο Πακιστάν τον οποίο αποφάσισε φυλετικό συμβούλιο.

Οι πέντε από αυτούς πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα, διέταξε το Δικαστήριο ενώ έκρινε ορθή απόφαση που αθώωνε άλλους λόγω έλλειψης στοιχείων.

Επιπλέον, το Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση που είχε λάβει κατώτερο δικαστήριο το οποίο μετέτρεψε για έναν άνδρα την ποινή του θανάτου σε ισόβια.

Η υπόθεση της Μουχτάρ Μάι ήρθε στο φως όταν έγινε γνωστό ότι βιάστηκε επειδή ο αδελφός της, που ήταν τότε 12 ετών, υποτίθεται ότι είχε σχέση με γυναίκα από τη φυλή Μαστόι.

Για να «ξεπλυθεί η ντροπή» από αυτή την υποτιθέμενη σχέση, άνδρες από τη φυλή τη βίασαν.

Όπως δήλωσε αργότερα η ίδια, η Αστυνομία δεν μπήκε καν στο κόπο να καταγράψει σωστά την κατάθεσή της.

Η Μάι είχε κατηγορήσει 14 άνδρες ότι συμμετείχαν στο βιασμό της· το 2002 δικαστήριο καταδίκασε έξι από αυτούς σε θάνατο, ενώ αθώωσε τους άλλους επικαλούμενο έλλειψη στοιχείων.

Ωστόσο κατά την εκδίκαση της έφεσης, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Λαχώρης όχι μόνον επικύρωσε τις οκτώ αθωωτικές αποφάσεις, αλλά και ανέτρεψε πέντε από τις έξι καταδίκες.

Η Μάι προσέφυγε το 2005 στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο τελικά απέρριψε την
προσφυγή της.

Παρά τα όσα υπέστη, η Μάι έχει αρχίσει από τότε αγώνα για την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών στη χώρα της, μιλώντας δημόσια για τη δοκιμασία που υπέστη και προσφεύγοντας στο δικαστήριο εναντίον των βιαστών της.

Δηλώνει τώρα ότι φοβάται για τη ζωή της και μιλά για απειλές σε βάρος της ίδιας και της οικογένειας της. Προσθέτει ότι έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς.

Σήμερα έχει σχολείο θηλέων στο χωριό της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο