Θρήνος για τον χαμό του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι
Την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από την Καβάλα, άφησε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 26άχρονος άσος είχε προορισμό το αεροδρόμιο, όταν συνέβη το μοιραίο. Και το πιο τραγικό; Ο Αντεφέμι είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια από την ακριτική ομάδα, προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του για να παντρευτεί.
Την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από την Καβάλα, άφησε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 26άχρονος άσος είχε προορισμό το αεροδρόμιο, όταν συνέβη το μοιραίο. Και το πιο τραγικό; Ο Αντεφέμι είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια από την ακριτική ομάδα, προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του για να παντρευτεί.
Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο του οδοστρώματος με αρκετές στροφές, ο Αντεφέμι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να γίνει το δυστύχημα και να κοπεί το νήμα της ζωής του τόσο άδοξα.
Ο Διοικητής της Τροχαίας Καβάλας, Βασίλης Τσομπάνογλου, μιλώντας στον Sentra FM 103,3 για το τροχαίο του Αντεφέμι είπε χαρακτηριστικά: «Ο Αντεφέμι ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Τα αίτια ερευνώνται. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Πρόκειται περί εκτροπής ανατροπής του οχήματος. Το δυστύχημα έγινε στο 162ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Ξάνθης γύρω στις 9.15 το πρωί. Είναι κοντά στην έξοδο Καβάλας στον Αγιο Σύλλα.
Ολο το οδικό δίκτυο αν δεν τηρούμε τον ΚΟΚ και δεν προσέχουμε είναι επικίνδυνο. Στο σημείο εκείνο υπάρχει στροφή, ενώ ψιχάλιζε. Δυστυχώς ο Αντεφέμι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Γι΄αυτό και η Τροχαία επιμένει πάντα να φοράτε ζώνη ασφαλείας. Εμείς ενημερώσαμε τους ανθρώπους της Ξάνθης».
Ο Νιγηριανός είχε γεννηθεί στις 13/8/1985 και στην Ξάνθη είχε μετεγγραφεί στην αρχή της εφετινής σεζόν. Στις τάξεις της ακριτικής ομάδας επικρατεί σοκ από την είδηση του χαμού του 26χρονου μέσου.
Ο Αντεφέμι είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν στις Ντέλτα Γιουνάιτεντ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Χάποελ Τζερούσαλεμ, Χάποελ Μπνέι Οντ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ρέιντορφ Αλτάχ και Μπουλόν. Ήταν μέλος της εθνικής Νιγηρίας στην Ολυμπιάδα του 2008 όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Είχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Αφρικής U-20, και τον τίτλο του Κυπέλλου με την Χάποελ Τελ Αβίβ το 2006.
Συλλυπητήρια από τη Superleague
Ανακοίνωση με αφορμή τον άδικο χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Super League, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια.
Αναλυτικά: «Το διοικητικό συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Ολουμπάγιο Αντεφέμι και την ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή σε αυτοκινητικό δυστύχημα σήμερα το πρωί».