Διατροφή και δημόσια υγεία στο «Καφέ της Επιστήμης»
Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις» συνεχίζεται, για έκτη συνεχή χρονιά, η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης».
Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις» συνεχίζεται, για έκτη συνεχή χρονιά, η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης»και, όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.
Η στενή σχέση της διατροφής με τη δημοσία υγεία διαφαίνεται από το γεγονός ότι συγκλίνουσες ενδείξεις από επιδημιολογικές, κλινικές και πειραματικές έρευνες, ενοχοποιούν διατροφικούς παράγοντες για μεγάλο μέρος του σύγχρονου νοσολογικού φάσματος των ανεπτυγμένων χωρών, το οποίο καλύπτει, μεταξύ άλλων, αρκετές κακοήθεις νεοπλασίες και τα συχνότερα εμφανιζόμενα νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος.
Ο Δρ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Ιατρός, Υγιεινολόγος- Βιοπαθολόγος, Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ, θα μας μιλήσει για τη σχέση της διατροφής με την υγεία και για τα βασικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής, στις αρχές της οποίας βασίζονται οι οδηγίες του Ανώτατου Ειδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για ενήλικες στην Ελλάδα.
Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες: 2310 821231).
Είσοδος ελεύθερη.
health.in.gr
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442