Να αρνηθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλ.Τσίπρας
Πρωτοβουλία για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους αναλαμβάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αρνηθεί το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας στη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου και να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την τροποποίηση της ευρωπαϊκής συνθήκης.
Μπίτσικα Παναγιώτα
Πρωτοβουλία για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους αναλαμβάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Φ. Πετσάλνικο να προχωρήσει, με βάση το άρθρο 44 του κανονισμού, σε σύσταση σχετικής επιτροπής.
Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, η επιτροπή πρέπει να συνεργαστεί και με άλλες επιτροπές και εμπειρογνώμονες που μπορούν να συνδράμουν στο έργο της, «ώστε να γίνει ένας πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος του χρέους που έχει συσσωρευτεί, μεγάλο μέρος του οποίου κατά τη γνώμη μας είναι και άδικο και παράνομο».
Πάντως, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι ταυτόχρονα στηρίζει «και κάθε άλλη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη διαφάνεια και τον έλεγχο του χρέους, στο βαθμό βέβαια που αυτή συγκροτείται με διαφάνεια, πλουραλισμό και εγκυρότητα».
Η παρέμβαση θα προωθηθεί το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εν όψει του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώνει στην Αθήνα (10-12.2010) το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο ΣΥΝ, το «Transform! Europe» και το Ινστιτούτο «Ν.Πουλαντζάς» με θέμα Δημόσιο Χρέος και Πολιτικές Λιτότητας στην Ευρώπη – Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αρνηθεί το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας στη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου και να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την τροποποίηση της ευρωπαϊκής συνθήκης.
Στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο, «υφίσταται μείζον ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, ακόμα και της εθνικής αντιπροσωπείας στη σημερινή της σύνθεση, να επικυρώσει, όταν και αν κληθεί, αυτή την κορυφαία τροποποίηση της ευρωπαϊκής συνθήκης και την υιοθέτηση του λεγόμενου συμφώνου ανταγωνιστικότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442