Διαδηλώσεις και στην Υεμένη με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Σαλέχ
Χιλιάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Σαναά της Υεμένης, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σαλέχ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια.
Χιλιάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Σαναά της Υεμένης, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σαλέχ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια.
«Ο πρόεδρος της Τυνησίας έφυγε ύστερα από 20 χρόνια. Τριάντα χρόνια στην Υεμένη είναι αρκετά» φώναζαν διαδηλωτές αναφερόμενοι στην πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία που είχε σαν αποτέλεσμα την εκδίωξη από την εξουσία του Ζιν Αμπιντίν Μπεν Αλί, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα του επί 23 χρόνια.
«Όχι στην ανανέωση της θητείας, όχι στην κληροδότηση της εξουσίας» φώναζαν διαδηλωτές στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από έκκληση ενός συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Η αντιπολίτευση οργάνωσε τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης.
Ο πρόεδρος Αλί Σαλέχ επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2006 για μια νέα επταετή θητεία. Στο Κοινοβούλιο, παρά την άρνηση της αντιπολίτευσης, διεξάγεται συζήτηση για τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ισόβια παραμονή στην εξουσία του σημερινού προέδρου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.