«Χρυσός» με παγκόσμιο ρεκόρ ο Σταθελάκος στη σφαίρα
Δύο ακόμη μετάλλια, με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, πανηγύρισε η Ελλάδα την 3η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. O Πασχάλης Σταθελάκος στο δίσκο (κατηγορία F40), ο οποίος με επίδοση 40 μέτρα 92 εκατοστά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα κατέρριψε το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Σάντος. Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από τον Ιωάννη Πρώτο στα 100μ. (Τ13), καθώς κάλυψε την απόσταση σε 11.25 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Δύο ακόμη μετάλλια, με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, πανηγύρισε η Ελλάδα την 3η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Πασχάλης Σταθελάκος στο δίσκο (κατηγορία F40), ο οποίος με επίδοση 40 μέτρα 92 εκατοστά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα κατέρριψε κατά τρία εκατοστά το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Σάντος (40.89μ. από τον Αύγουστο του 2010).
Την Τρίτη, ο Σταθελάκος θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στη σφαίρα της ίδιας κατηγορίας, αγώνισμα που του έχει χαρίσει και τον τίτλο του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη από τους Αγώνες του Πεκίνου.
Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο της 3ης ημέρας ήρθε από τον Ιωάννη Πρώτο στα 100μ. (Τ13). Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 400μ., κάλυψε την απόσταση σε 11.25 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίδοση του Σταθελάκου δεν ισοδυναμεί με θέση της Ελλάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού το συγκεκριμένο αγώνισμα της κατηγορίας, δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα.
Αντίθετα, εφόσον κατακτήσει την Τρίτη την πρώτη ή δεύτερη θέση στη σφαίρα, τότε θα εξασφαλίσει για τη χώρα μας ακόμη μία πρόκριση, μετά από αυτή της Σταματουλά, την Κυριακή, στη σφαίρα γυναικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442