Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ασφυκτικές πιέσεις στη Λισαβόνα

Ασφυκτικές πιέσεις στη Λισαβόνα

Εντείνεται η φημολογία ότι η Πορτογαλία θα -αναγκαστεί να- προσφύγει σύντομα στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, καθώς τα επιτόκια κρατικού δανεισμού έχουν ανέλθει σε επίπεδα τα οποία δεν εγγυώνται την ομαλή αποπληρωμή του χρέους. Αύριο Τετάρτη η Πορτογαλία θα προχωρήσει -και- σε δημοπρασία 10ετούς ομολόγου, η οποία είναι η πρώτη μεταξύ των υπεχρεωμένων χωρών της ευρω-περιφέρειας.

Εντείνεται η φημολογία ότι η Πορτογαλία θα -αναγκαστεί να- προσφύγει σύντομα στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, καθώς τα επιτόκια κρατικού δανεισμού έχουν ανέλθει σε επίπεδα τα οποία δεν εγγυώνται την ομαλή αποπληρωμή του χρέους.
Αύριο Τετάρτη η Πορτογαλία θα προχωρήσει -και- σε δημοπρασία 10ετούς ομολόγου, η οποία είναι η πρώτη μεταξύ των υπεχρεωμένων χωρών της ευρω-περιφέρειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο