Πρόκριση του ΠΑΟ στους «8» κόντρα στα… ψυχωμένα Τρίκαλα
Την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου πήρε ο Παναθηναϊκός, που... αγχώθηκε να νικήσει με 3-2 τα Τρίκαλα στο άδειο, λόγω τιμωρίας από τα επεισόδια στην Τρίπολη, ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», αν και είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, εντούτοις έκαναν και το ματς με τους Θεσσαλούς ντέρμπι, αφού δεν είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και μόλις πετύχαιναν κάποιο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση το δεχόντουσαν!
Την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου πήρε ο Παναθηναϊκός, που… αγχώθηκε να νικήσει με 3-2 τα Τρίκαλα στο άδειο, λόγω τιμωρίας από τα επεισόδια στην Τρίπολη, ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», αν και είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, εντούτοις έκαναν και το ματς με τους Θεσσαλούς ντέρμπι, αφού δεν είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και μόλις πετύχαιναν κάποιο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση το δεχόντουσαν!
Επιθετικά το «Τριφύλλι» έβγαλε φάσεις και είχε καλή κυκλοφορία με κορυφαίο τον Σωτήρη Νίνη, που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και έφτιαξε το τρίτο τέρμα, που πέτυχε ο Λουκάς Βύντρα. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Σεμπάστιαν Λέτο, που είχε καλές στιγμές, ενώ θετικός ήταν και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που δεν φέρει ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχθηκε η άμυνα της ομάδας. Καλή παρουσία από τα Τρίκαλα, με τον πρόεδρό τους, Βαγγέλη Πλεξίδα να κάνει φοβερή κίνηση λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, ζητώντας από τον προπονητή του, Γιώργο Βαζάκα να βγάλει έξω τον Χάρη Μπριλάκη! Με τρεις αλλαγές Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκο με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Καρνέζης ξεκίνησε αντί του Τζόρβα, ο Ζιλμπέρτο αντί του Μαρίνου και ο Καραγκούνης αντί του Χριστοδουλόπουλου. Αντιθέτως, ο Γκοβού, αν και επέστρεψε στην αποστολή βρέθηκα αρχικά στον πάγκο. Στο 4-2-3-1 του πορτογάλου τεχνικού, ο Γιώργος Βαζάκας αντέταξε το 4-4-1-1 με τον Κοντογουλίδη στην κορυφή της επίθεσης για τα Τρίκαλα.
Απείλησε με Μπουμ και Νίνη Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας, δίχως ωστόσο να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Τόλιου, που πρώτη φορά τα… χρειάστηκε στο 32′ από την γυριστή κεφαλιά του Μπουμσόνγκ, μετά από φάουλ του Νίνη, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κατσουράνης έβγαλε κάθετη στον Νίνη, που βγήκε φάτσα με τον Τόλιο, όμως το τελείωμά του ήταν κάκιστο (σούταρε ψηλά άουτ)!
Αναγκαστική αλλαγή ο Κατσούρ Λίγα λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης αισθάνθηκε ένα τράβηγμα και ζήτησε αλλαγή. Έτσι, στο 40′ ο Φερέιρα πέρασε στην θέση του τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος πήρε θέση επιτελικού, πίσω από τον Σισέ. Τα Τρίκαλα επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την περιοχή των πρασίνων στο 43′ και λίγο έλειψε να σκοράρουν, όταν ο Ρούσεφ απέφυγε τον Σαριέγκι, αλλά το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρνέζης!
Τρελό φινάλε ημιχρόνου με 3 γκολ και… Το φινάλε του πρώτου μέρους τα είχε όλα. Τρία γκολ και την απίστευτη ενέργεια του προέδρου των Τρικάλων Βαγγέλη Πλεξίδα, που παραλίγο να μπουκάρει στο γήπεδο κάνοντας υποδείξεις στον προπονητή ποιον να βγάλει από το ματς! Αρχικά στο 44′ ο Λέτο εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ για τον Νίνη, που από την γωνία της μεγάλης περιοχής με αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερο ο Λέτο με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τόλιο κάνοντας το 2-0.
… σόου από Πλεξίδα Σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος των Τρικάλων, Βαγγέλης Πλεξίδας έφυγε… σφαίρα από το μπουθ και κατέβηκε στα κάγκελα φωνάζοντας στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βαζάκα «τι τον κρατάς μέσα ρε αυτόν, βγάλτον γρήγορα…», εννοώντας τον Μπριλάκη, που δεν κατάφερε να μαρκάρει… αποτελεσματικά τον Λέτο! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Τελκίνσκι έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ και ο Κοντογουλίδης που πετάχθηκε με προβολή στην πορεία της μπάλας μείωσε 2-1 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο. Πάντως βλέποντας τα Τρίκαλα να βγαίνουν δίχως αλλαγή στην επανάληψη, άρα με τον Μπριλάκη στην σύνθεσή τους, δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Βαζάκας θα παραμείνει στην θέση του, αφού δεν… εισακούστηκε η εντολή του προέδρου! Στα δύο κόρνερ… γκολ Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικός από στημένες φάσεις και δη από τα κόρνερ του Νίνη, με τον Μπουμσόνγκ στο 61′ να νικάει στον αέρα τρεις αμυντικούς των Τρικάλων, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο, στο 68′ και πάλι από κόρνερ του Νίνη, ο Τόλιος έκανε άστοχη έξοδο και ο Βύντρα που είχε προωθηθεί από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1 για τους πράσινους. Άμεση απάντηση από ΑΟΤ Τα Τρίκαλα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και τώρα απάντησαν άμεσα στο γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς στο 70′ από έξοχη ασίστ του Χρήστου (κοίταζε από τη μία πλευρά και πάσαρε από την άλλη) ο Κόρμπος βρέθηκε σε θέση βολής με τον Ζιλμπέρτο να μην μπορεί να τον ανακόψει και τον Καρνέζη απλώς να βλέπει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του (3-2).
Η ώρα το Γκοβού Το ρολόι έδειχνε το 76ο λεπτό, όταν ο Γκοβού περνούσε στη θέση του Καραγκούνη. Ο γάλλος πήγε… αριστερό εξτρέμ, ο Λέτο… δεξί, με τον Νίνη να οπισθοχωρεί σε θέση… αμυντικού χαφ δίπλα στον Ζιλμπέρτο. Ωστόσο, μετά από τρία λεπτά, ο Γκοβού άλλαξαν πλευρές με τον Λέτο, παίζοντας σε… ορθολογικές θέσεις. Ο Γκοβού έχασε και μια καλή ευκαιρία να πετύχει γκολ στο 89΄ αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς των Τρικάλων.
Το φιλμ του αγώνα…
44′ ΓΚΟΛ 1-0: Διαγώνιο σουτ του Νίνη με το αριστερό πόδι στη δεξιά γωνία της περιοχής των Τρικάλων, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Τόλιου.
45′ ΓΚΟΛ 2-0: Με τη σέντρα ο Σισέ έδωσε στον Λέτο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με νέο διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0 μέσα σε λίγα… δευτερόλεπτα.
45’+1′ ΓΚΟΛ 3-1: Ο Κοντογουλίδης σούταρε ένα μέτρο μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού και νίκησε τον Καρνέζη για να μειώσει σε 2-1 για τα Τρίκαλα.
68′ ΓΚΟΛ 3-1: Κόρνερ του Νίνη από δεξιά, ο Βύντρα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με αριστερό πλασέ πέτυχε το 3-1.
70′ ΓΚΟΛ 3-2: Άμεση απάντηση από τα Τρίκαλα, με τον Κόρμπο να δέχεται ωραία κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ μείωσε ξανά σε 3-2.