Η Ντίλμα Ρούσεφ πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας
Η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επικρατεί σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα του αντιπάλου της Ζοζέ Σέρα και αναδεικνύεται στην προεδρία της Βραζιλίας με ποσοστό που κυμαίνεται στο 53%. Η 62χρονη Ρούσεφ, εκλεκτή του απερχόμενου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας.
Η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επικρατεί σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα του αντιπάλου της Ζοζέ Σέρα και αναδεικνύεται στην προεδρία της Βραζιλίας με ποσοστό που κυμαίνεται στο 53%. Η 62χρονη Ρούσεφ, εκλεκτή του απερχόμενου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας.
Τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής με καταμετρημένο το 73% των ψήφων δίνουν στην Ντίλμα Ρούσεφ τη νίκη με ποσοστό 53,2%.
Exit poll της εταιρείας Ibope είχε δώσει νωρίτερα στην Ντίλμα Ρούσεφ ποσοστό 57% έναντι 43% του Ζοζέ Σέρα στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η Βραζιλία έχει αποσείσει την φήμη της αποσαθρωμένης οικονομικά χώρας οριστικά κι έχει μετατραπεί σε μια από τις μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κάτι που αποδίδεται στην πολιτική του Λούλα. Ο πρώην συνδικαλιστής έριξε όλο του το βάρος στην εκστρατεία της Ρούσεφ, κάτι που τη βοήθησε να αποκτήσει το προβάδισμα παρότι ήταν ουσιαστικά άγνωστη.
Η 62χρονη Ρούσεφ αναμένεται να διατηρήσει τη «συνταγή» του Λούλα, χωρίς να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αλλά φροντίζοντας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού, την μείωση της γραφειοκρατίας και την επέκταση του ρόλου του δημοσίου σε μερικούς στρατηγικούς τομείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Σκοταδισμός: Η Banda Entopica τραγούδησε σλάβικα και ο δήμαρχος Φλώρινας διέκοψε τη συναυλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442