
Ρευστοποιήσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο οδήγησαν το ΧΑ σε πτώση 2,52%
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν μέρους των σημαντικών κερδών των προηγούμενων ημερών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.541,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,52%. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί 6,41%, της Alpha Bank -6,14%, της Eurobank -5,44% και του ΤΤ κατά 4,33%.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν μέρους των σημαντικών κερδών των προηγούμενων ημερών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.541,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,52%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 151,126 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,06% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,73%.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί 6,41%, της Alpha Bank -6,14%, της Eurobank να σημειώνει πτώση 5,44% και του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου κατά 4,33%.
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Χημικών +1,80% και των Προσωπικών Προϊόντων +0,12%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -4,61% και του Εμπορίου -3,08%.
54 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 114 πτωτικά και 47 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Εδραση +16,67%, Αλφα Γκρίσιν +16,36%, Καρδασιλάρης +15,79% και Δίας ιχθυοκαλλιέργειες +14,67%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -19,48%, ΑΒΕΝΙΡ -16,67%, Κυριακούλης -14,81% και Ευρωσυμμετοχές -10,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
- Drone Strike Hits British RAF Base in Cyprus
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442