Προς τις 1.550 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην Εθνική
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει τις 1.550 μονάδες και την προσοχή των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένη στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας που ολοκληρώνεται την Δευτέρα.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένη στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας που ολοκληρώνεται την Δευτέρα.
Στις 14:40 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 1,23% στις 1.547,49 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 53,8 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,78%, της μεσαίας κέρδιζε 0,65% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε κέρδη 0,23%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 2,62%. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα και τα μηνύματα είναι θετικά τόσο με τη συμμετοχή θεσμικών χαρτοφυλακίων όσο και από τους ιδιώτες μετόχους που έχουν προεγγραφεί και για περισσότερα δικαιώματα.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι διαδικασίες από την Εθνική Τράπεζα για την πώληση ποσοστού ως 20% της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, της Finansbank, με την πρόσληψη συμβούλων, πώληση που εντάσσεται στο πρόγραμμα κεφαλαιακής της ενίσχυσης. Εκτιμάται ότι η διάθεση του ποσοστού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου 2011.
Θετικό κλίμα στην αγορά δημιουργούν και οι δηλώσεις για ενδχόμενη παράταση στην αποπληρωμή του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ, οι οποίες οδήγησαν χαμηλότερα το spread στα ομόλογα.
Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν επίσης κέρδη, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,35% στις 5.677,37 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε άνοδο 0,20% στις 3.770,53 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,25% στις 6.307,27 μονάδες.
Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές επικράτησαν μεικτές τάσεις.