
Ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζητά η ΓΣΕΕ
Ενσωμάτωση διάταξης στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που θα περιέχει ρήτρα για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο της Αbu Dhabi Mar καθιστά επισφαλή τον αριθμό των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
Ενσωμάτωση διάταξης στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που θα περιέχει ρήτρα για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας ζητεί τη Δευτέρα η ΓΣΕΕ με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο της Αbu Dhabi Mar καθιστά επισφαλή τον αριθμό των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Abu Dhabi Mar ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής περιέγραψε ένα επιχειρησιακό σχέδιο «μη ενιαίας λειτουργίας των Ναυπηγείων και συνακόλουθης επισφάλειας των θέσεων εργασίας» τονίζει η ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ, αναφέρει η ανακοίνωση, «έχει εξαρχής ταχθεί υπέρ της διασφάλισης της πλήρους και ενιαίας λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο πλαίσιο της εξεύρεσης βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης για τη στρατηγικής σημασίας αυτή μονάδα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και της εθνικής ναυπηγικής πολιτικής».
»Η υποχρέωση της κυβέρνησης να θωρακίσει την εγγύηση της πλήρους και ενιαίας λειτουργίας συναρτάται άμεσα με τη διατήρηση και την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων τους, αλλά και όσων αποδεδειγμένα εργάζονται για αυτά, μέσω τρίτων» καταλήγει η επιστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Από τόσα εισιτήρια θα πάρουν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τον τελικό
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Έρχεται αυτή την Κυριακή και είναι αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με τον Γ’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- Σεισμός στην Ήπειρο – Περισσότερα από 140 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι
- Σάρα Τοσκάνο: Η σύζυγος του Λάμπρου Φισφή χορεύει oriental στο νέο επεισόδιο του Έχω Παιδιά (εικόνες)
- Τραμπ: Δεν θα σας πω τα σχέδιά μου, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον νέο ηγέτη του Ιράν
- Πότε ένας πόλεμος ονομάζεται παγκόσμιος – Ποια είναι τα βασικά κριτήρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442