
Με άνοδο 0,82% έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο
Με κέρδη 0,82% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των τραπεζών προς το τέλος των συναλλαγών οδήγησε την αγορά σε ήπια άνοδο. Κύριο χαρακτηριστικό παρέμεινε η πολύ χαμηλή αξία των συναλλαγών, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.514,26 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο ΓΔ σημείωσε απώλειες 0,64% και ο τραπεζικός δείκτης 0,48%.
Με κέρδη 0,82% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των τραπεζών προς το τέλος των συναλλαγών οδήγησε την αγορά σε ήπια άνοδο.
Κύριο χαρακτηριστικό παρέμεινε η πολύ χαμηλή αξία των συναλλαγών, στα 79,149 εκατ. ευρώ την Παρασκευή, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.514,26 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 0,64%, ενώ από την αρχή του χρόνου χάνει 31,04%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 0,48%, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει πτώση 40,15%.
Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές του ΤΤ (+3,75%), της Eurobank (+3,49%) και της Alpha Bank (+3,28%).
Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με πτώση 0,62% στα 8,00 ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,80%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,63% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,38%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών +1,94% και των Τροφίμων +1,86%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης -3,13% και του Εμπορίου -2,98%.
99 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 63 πτωτικά και 53 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Paperpack-Τσουκαρίδης +14,29%, Vivartia +13,86%, ΒΙΣ(ΚΟ) +10,00% και Τέρνα Ενεργειακή +9,29%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μπουτάρης (κ) -20,00%, Q&R -14,71%, Euroxx -9,91% και Τεγόπουλος -9,09%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442