Κατάρρευση πεζογέφυρας στην Ινδία προκαλεί ανησυχία εν όψει αθλητικών αγώνων
Τουλάχιστον 27 εργάτες τραυματίστηκαν την Τρίτη μετά από κατάρρευση μιας υπό κατασκευήν πεζογέφυρας κοντά στο κύριο στάδιο του Νέου Δελχί που προβλέπεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Προβληματισμός επικρατεί για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, με την αρμόδια Ομοσπονδία να ζητά βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό των αθλητών.
Τουλάχιστον 27 εργάτες τραυματίστηκαν την Τρίτη μετά από κατάρρευση μιας υπό κατασκευήν πεζογέφυρας κοντά στο κύριο στάδιο του Νέου Δελχί που προβλέπεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Προβληματισμός επικρατεί για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, με την αρμόδια Ομοσπονδία να ζητά βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό των αθλητών.
Η γέφυρα που κατέρρευσε μερικές μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο στάδιο Τζαουαχαρλάλ Νεχρού, το οποίο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης στις 3 Οκτωβρίου.
Περίπου 7.000 αθλητές και αξιωματούχοι από 71 κράτη αναμένονται για τους 19ους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 3 ως τις 14 Οκτωβρίου.
Τον Ιούλιο, επιτροπή που έχει επιφορτιστεί από την ινδική κυβέρνηση με την επίβλεψη της συμβατότητας των εγκαταστάσεων με τις προδιαγραφές για την ασφάλεια, κατήγγειλε μια σειρά από προβλήματα στις κατασκευαστικές εργασίες, σημειώνοντας ότι ορισμένα πιστοποιητικά που εγγυώνται την ποιότητα των έργων που έχουν κατασκευαστεί ήταν πλαστά ή ύποπτα.
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Αγώνων Κοινοπολιτείας απαίτησε από την κυβέρνηση της χώρας να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό των αθλητών. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες για να κατοικήσει κανείς.
Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι άριστες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας