Στήριξη στην Ελλάδα και μετά το 2013, εφόσον υλοποιείται το μνημόνιο, δηλώνει η τρόικα
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάζ Ντερούζ και το στέλεχος
του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν που συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών στις
συναντήσεις με ξένους επενδυτές στην Ευρώπη άφησαν χθες στο Λονδίνο
ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και πέραν του
2013 στην περίπτωση που εξακολουθήσει να μην έχει πρόσβαση στις αγορές και υπό την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο εφαρμόζεται στο ακέραιο. Παράλληλα, ξακαθάρισαν ότι θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους δεν υπάρχει.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και πέραν του 2013 αφήνουν τα στελέχη της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερούζ και το στέλεχος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν που συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών στις συναντήσεις με ξένους επενδυτές στην Ευρώπη άφησαν χθες, Τετάρτη, στο Λονδίνο ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και πέραν του 2013 στην περίπτωση που η χώρα εφαρμόσει το Μνημόνιο στο ακέραιο, αλλά εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στις αγορές.
Οι κύριοι Τόμσεν και Ντερούζ αναφέρθηκαν αναλυτικά στη πρόοδο που καταγράφει το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και επισήμαναν τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να το φέρει εις πέρας.
Απαντώντας, δε, σε σχετικές ερωτήσεις θεσμικών επενδυτών απέρριψαν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένη από την πρώτη επενδυτική παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας στο Λονδίνο εμφανίσθηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γ. Ζανιάς και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου παρουσίασαν σε τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων τα βασικά μεγέθη του Προϋπολογισμού, αναφέρθηκαν στην εκτέλεση του Μνημονίου και στις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την πορεία του δημοσίου χρέους και το δανειακό πρόγραμμα της χώρας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές με έκδοση ομολόγου εντός του 2011.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο Παρίσι, όπου σήμερα,Πέμπτη, θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές, αλλά και με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Το απόγευμα, θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, όπου, εκτός από το road show με διεθνείς επενδυτές, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν έρευνα για την άνοδο του αντισημιτισμού
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442