Στήριξη στην Ελλάδα και μετά το 2013, εφόσον υλοποιείται το μνημόνιο, δηλώνει η τρόικα
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάζ Ντερούζ και το στέλεχος
του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν που συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών στις
συναντήσεις με ξένους επενδυτές στην Ευρώπη άφησαν χθες στο Λονδίνο
ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και πέραν του
2013 στην περίπτωση που εξακολουθήσει να μην έχει πρόσβαση στις αγορές και υπό την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο εφαρμόζεται στο ακέραιο. Παράλληλα, ξακαθάρισαν ότι θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους δεν υπάρχει.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και πέραν του 2013 αφήνουν τα στελέχη της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερούζ και το στέλεχος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν που συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών στις συναντήσεις με ξένους επενδυτές στην Ευρώπη άφησαν χθες, Τετάρτη, στο Λονδίνο ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και πέραν του 2013 στην περίπτωση που η χώρα εφαρμόσει το Μνημόνιο στο ακέραιο, αλλά εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στις αγορές.
Οι κύριοι Τόμσεν και Ντερούζ αναφέρθηκαν αναλυτικά στη πρόοδο που καταγράφει το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και επισήμαναν τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να το φέρει εις πέρας.
Απαντώντας, δε, σε σχετικές ερωτήσεις θεσμικών επενδυτών απέρριψαν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένη από την πρώτη επενδυτική παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας στο Λονδίνο εμφανίσθηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γ. Ζανιάς και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου παρουσίασαν σε τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων τα βασικά μεγέθη του Προϋπολογισμού, αναφέρθηκαν στην εκτέλεση του Μνημονίου και στις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την πορεία του δημοσίου χρέους και το δανειακό πρόγραμμα της χώρας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές με έκδοση ομολόγου εντός του 2011.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο Παρίσι, όπου σήμερα,Πέμπτη, θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές, αλλά και με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Το απόγευμα, θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, όπου, εκτός από το road show με διεθνείς επενδυτές, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442