Ιός του Δυτικού Νείλου: 99 οι ασθενείς – Σε εξέλιξη ο αιματολογικός έλεγχος
Αθήνα: Ενενήντα εννέα είναι πλέον οι ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Αθήνα: Ενενήντα εννέα είναι πλέον οι ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Συνολικά, διαγνώστηκαν εργαστηριακά με τον ιό 99 άτομα ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους οκτώ. Συγκεκριμένα, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του «Δυτικού Νείλου», 47 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 41 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.
Στο μεταξύ, από χθες το απόγευμα οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη έχουν παραλάβει τα αντιδραστήρια και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στις 2.000 φιάλες αίματος που είχαν δεσμευτεί προληπτικά. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 350 φιάλες με αρνητικά για τον ιό αποτελέσματα και μέχρι αύριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και σε άλλες 100 φιάλες.
Με αφορμή πάντως τα περιοριστικά μέτρα μείωσης των αιμοληψιών σε νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων του ιού του «Δυτικού Νείλου» για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κάνει έκκληση για αιμοδοσία.
«Ειδικά σήμερα, η αιμοδοσία είναι όχι μόνο μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας αλλά και απαραίτητη ‘στάση’ πληθυσμού για την αντιμετώπιση της κρίσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καλεί τον κόσμο «να σταθεί συνοδοιπόρος στον αγώνα αυτό, στηρίζοντας έμπρακτα τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων που βρίσκονται σε κρίση».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας