Μείωση έως και 10% στις τιμές των ακινήτων στο πρώτο εξάμηνο
Πτώση έως και 10% καταγράφουν το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι τιμές των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Αττικής, καθώς η κρίση χτυπά πλέον έντονα την κτηματαγορά.
Μειώσεις έως και 10% καταγράφουν το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι τιμές των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Αττικής, καθώς η κρίση χτυπά πλέον έντονα την κτηματαγορά.
Σύμφωνα με Τα Νέα της Τετάρτης, την ίδια στιγμή που η οικοδομική δραστηριότητα έχει υποστεί καθίζηση και τα στεγαστικά δάνεια εκταμιεύονται πλέον με το σταγονόμετρο, οι τιμές σε νεόδμητα αλλά και παλαιά ακίνητα πέφτουν σημαντικά σε σύγκριση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2007 και του 2008.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αspis Real Εstate, σε περισσότερες από 40 περιοχές της Αττικής, κατά μέσον όρο οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί από 4% έως 10% το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.
Η πτώση αυτή προστίθεται στην περίπου αντίστοιχη μείωση που συντελέστηκε το 2009, γεγονός που σημαίνει ότι κατά το τελευταίο 18μηνο πολλά ακίνητα έχουν χάσει έως και το 20% της εμπορικής τους αξίας.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κτηματαγορά είναι επίσης το γεγονός ότι- σύμφωνα πάντα με την έρευνα- από όλες τις περιοχές του δείγματος, μόνο σε δύο (Άλιμο και Παιανία) παρατηρείται οριακή αύξηση στις τιμές, της τάξης του 5% και 4% αντίστοιχα.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση είναι πολύ μεγάλη φτάνοντας, για παράδειγμα, το 20% για νεόδμητα διαμερίσματα στο Κορωπί και το 23% για διαμερίσματα παλαιότητας άνω των 20 ετών στην περιοχή του Ζωγράφου.
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η πτώση των τιμών ενδέχεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προβλέποντας παράλληλα «πάγωμα» των αγοραπωλησιών, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει το κόστος αγοράς των διαμερισμάτων. Με την εκτίμηση αυτή συμφωνούν και τραπεζικά στελέχη, καθώς τα στεγαστικά δάνεια– που παραδοσιακά δίνουν το απαραίτητο «καύσιμο» στην κτηματαγορά- χορηγούνται πλέον με το σταγονόμετρο και κάτω υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας