Στην UNASUR οι ελπίδες για την εξομάλυνση των σχέσεων Βενεζουέλας-Κολομβίας
Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της
Βενεζουέλας με την Κολομβία αναλαμβάνει ο γγ Ένωσης Νοτιοαμερικανικών
Κρατών (UNASUR),
Νέστορ Κίρσνερ. Ο τέως πρόεδρος της Αργεντινής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο χωρών.
Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Βενεζουέλας με την Κολομβία αναλαμβάνει ο γγ Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών (UNASUR),
Νέστορ Κίρσνερ.
Ο τέως πρόεδρος της Αργεντινής θα συναντηθεί στις 5 Αυγούστου τον πρόεδρο της
Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και στις 6 Αυγούστου τον απερχόμενο πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε και τον διάδοχό του Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Στο Καράκας ο Τσάβες απέρριψε τις κατηγορίες της κολομβιανής κυβέρνησης ότι η χώρα του ανέχεται την παρουσία ανταρτών στο έδαφός της, χαρακτηρίζοντάς τις «κακόγουστη φάρσα».
Μιλώντας σε συνάντηση συνδικαλιστών από χώρες της αμερικανικής ηπείρου στο Καράκας, ο Τσάβες επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον έχει στοχοποιήσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας στη Νότιο Αμερική.
«Τώρα η Κολομβία έχει γίνει μια μεγάλη βάση των γιάνκηδων» είπε, αναφερόμενος στην διμερή συμφωνία Ουάσινγκτον-Μπογκοτά.
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι χάρτες που παρουσίασε η Κολομβία στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) για να «αποδείξει» ότι αντάρτες των οργανώσεων FARC και ELN έχουν «στρατόπεδα» στο έδαφος της χώρας δεν έχουν καμιά βάση.
«Όλο αυτό το παραμύθι ότι εδώ στη Βενεζουέλα βρίσκονται και εγώ δεν ξέρω πόσες χιλιάδες τρομοκράτες … αυτό το ψέμα είναι η τέλεια δικαιολογία για να επιχειρηθεί μια εισβολή στη Βενεζουέλα» ισχυρίστηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442