Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πλησίασε το βάθρο ο Γιώργος Κατσίνης στη Βαλένθια

Πλησίασε το βάθρο ο Γιώργος Κατσίνης στη Βαλένθια

Ο 18χρονος Ελληνας οδηγός ξέχασε την απογοήτευση του Ζάντβουρτ και έγινε ξανά πρωταγωνιστής της Formula BMW Ευρώπης στην 3η φετινή συνάντηση του θεσμού, στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου κατέκτησε την 5η και 7η θέση στους δύο αγώνες.

Ο Γιώργος Κατσίνης άφησε πίσω του τη διπλή εγκατάλειψη στο Ζάντβουρντ της Ολλανδίας και επέστρεψε με μια 5η και μια 7η θέση στους δύο αγώνες της τρίτης φετινής συνάντησης του πρωταθλήματος Formula BMW Ευρώπης, στο πλαίσιο της F1 στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Στο μεσογειακό λιμάνι ο 18χρονος ξεκίνησε το τριήμερο με τον έκτο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές και μέχρι το μέσον των δοκιμών κατάταξης είχε τον πρώτο χρόνο, με το πρώτο σετ ελαστικών.

Αργότερα, με το δεύτερο σετ και με την πίστα να βελτιώνεται σε πρόσφυση, ο Γιώργος μείωσε κατά δύο δέκατα τον καλύτερο χρόνο του – αλλά ένα μικρό οδηγικό σφάλμα μετά τη γέφυρα του σιρκουί του κόστισε τρία δέκατα και τον άφησε στην όγδοη θέση της εκκίνησης.

Χαρακτηριστικό του πολύ σκηρού συναγωνισμού του πρωταθλήματος είναι ότι οι πρώτοι οκτώ στις δοκιμές κατάταξης «στριμώχτηκαν» σε μισό δευτερόλεπτο, σε ένα σιρκουί που τα συγκεκριμένα μονοθέσια γυρίζουν σε δύο λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα!

Στο εκκίνηση του δεύτερου αγώνα, που καταρτίζεται με βάση τον δεύτερο ταχύτερο γύρο κάθε οδηγού, ο Γιώργος Κατσίνης θα στηθεί μια θέση πιο μπροστά – αφού οι επιδόσεις του ήταν πιο σταθερές από αυτές του πρωτοεμφανιζόμενου Carlos Sainz Jr., με τον οποίο και θα μοιραζόταν την τέταρτη σειρά.

Στον πρώτο αγώνα στο ισπανικό λιμάνι ο Ελληνας οδηγός ξεκίνησε εξαιρετικά, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε προσπεράσει τον Come Ledogar και τον Carlos Sainz Jr. και είχε ανέβει στην 6η θέση. Αργότερα προσέγγισε και κατάφερε, με δυσκολία, να περάσει και τον Facu Regalia και να τερματίσει πέμπτος.

Στον τελευταίο γύρο, μάλιστα, το μονοθέσιο με την γαλανόλευκη σημαία -παρά τα φθαρμένα ελαστικά- κινήθηκε σε ρυθμό καλύτερο από αυτό των πρωτοπόρων, γεμίζοντας τον οδηγό του με αυτοπεποίθηση – την ώρα που τον αγώνα κέρδιζε ο Jack Harvey.

Στη δεύτερη συνάντηση της Βαλένθια ο Γιώργος Κατσίνης έφτασε μια ανάσα από το βάθρο, αλλά τελικά η καρό σημαία τον βρήκε στην έβδομη θέση. Εκκίνησε έκτος και σύντομα μπήκε στο τρενάκι της πρώτης πεντάδας, που απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους.

Μονομάχησε πάλι με τον F. Regalia, όμως τρεις γύρους πριν το τέλος ο Έλληνας οδηγός αντιμετώπισε προβλήματα με τα μπροστινά ελαστικά του – αφού, όπως φάνηκε και από τον έτερο οδηγό της ομάδας, J. Harvey, οι μηχανικοί της Fortec δεν είχαν κάνει τις καλύτερες επιλογές στο στήσιμο για τις πρωινές θερμοκρασίες.

Ο Γιώργος είχε μια μικρή έξοδο, με αποτέλεσμα να τον φτάσουν οι Tarancon και Sainz Jr. και στο τέλος να εκμεταλλευτούν τα φθαρμένα ελαστικά του και να τον περάσουν, στον τελευταίο γύρο.

Πάντως, η εμφάνιση της Βαλένθια ήταν ενθαρρυντική, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο 18χρονος οδηγός: «Για πρώτη φορά σήμερα ήμουν στην μάχη του βάθρου και παρά το ότι το φινάλε δεν ήταν όπως θα ήθελα, δεν μπορώ να είμαι δυσαρεστημένος», τόνισε.

«Συνολικά οι δυο τερματισμοί και οι αρκετοί βαθμοί που μάζεψα είναι θετικός απολογισμός γα το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα έχουμε την ταχύτητα και είμαι σίγουρος ότι στους επόμενους αγώνες με λίγη τύχη παραπάνω θα τα καταφέρουμε καλύτερα».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο