Πορεία χιλιάδων Ισραηλινών προς την Ιερουσαλήμ υπέρ της απελευθέρωσης του Γκιλάντ Σαλίτ
Χιλιάδες Ισραηλινοί ξεκίνησαν από νωρίς την Κυριακή πορεία από τα βόρεια της χώρας προς την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, με στόχο την απελευθέρωση του επί τέσσερα έτη όμηρου στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
Χιλιάδες Ισραηλινοί ξεκίνησαν από νωρίς την Κυριακή πορεία από τα βόρεια της χώρας προς την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, με στόχο την απελευθέρωση του επί τέσσερα έτη όμηρου στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
Με σημείο εκκίνησης την οικογενειακή κατοικία του στρατιώτη στο Μίτζπε Χίλα, η πορεία οργανώθηκε από τους γονείς του Σαλίτ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την απαγωγή του στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
Στην πλειονότητά τους είναι ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια και κασκέτα που γράφουν έγραφαν «Ο Γκιλάντ είναι ακόμη ζωντανός» ενώ κρατούν πανό που γράφουν «Ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι ο Γκιλάντ».
Ο πατέρας του Γκιλάντ, Νόαμ Σαλίτ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε: «Δεν θα γυρίσω σπίτι χωρίς τον Γκιλάντ». Στο τέλος της πορείας ο Νόαμ, η σύζυγός του Αβίβα και τα άλλα δύο παιδιά τους θα εγκατασταθούν σε σκηνή κοντά την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μέχρι την απελευθέρωση του γιου τους, όπως τονίζουν.
«Περιμέναμε επί τέσσερα χρόνια και περιμένουμε ακόμη, αυτοί που τον έστειλαν εκεί πρέπει και να τον φέρουν πίσω», πρόσθεσε ο Νόαμ Σαλίτ.
Η τύχη του Σαλίτ παραμένει άγνωστη καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον ζει ή όχι.
Την Παρασκευή, η εφημερίδα Yediot Aharonot δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 72% των Ισραηλινών είναι υπέρ της ανταλλαγής εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και χαρακτηρισμένων από το Ισραήλ ως δολοφόνων, με τον Σαλίτ. Το 21% είναι αντίθετο στην ανταλλαγή. Ωστόσο, το 74% θεωρεί «αμελητέα ή ανύπαρκτη» την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος ο Γκιλάντ Σαλίτ «χωρίς το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερους εκατοντάδες τρομοκράτες, αλλά και δολοφόνους»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442