Πατριαρχικό συλλείτουργο στο ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Μαλακοπή Καππαδοκίας
Πανηγυρικό πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή στη Μαλακοπή
Καππαδοκίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και
με την συμμετοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Αρχιεπισκόπου
Αθηνών Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Σμολένσκ κ.Ιλαρίωνα.
Πανηγυρικό πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή στη Μαλακοπή Καππαδοκίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Σμολένσκ κ.Ιλαρίωνα.
Το πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε στο ναό των Αγίων Θεοδώρων που έμεινε αλειτούργητος για πολλές δεκαετίες μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εκκένωση της Καππαδοκίας από τον ορθόδοξο πληθυσμό της.
Η λειτουργία προκάλεσε συγκίνηση στους εκατοντάδες προσκυνητές που συνέρρευσαν στον ναό από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και πολλούς άλλους χριστιανούς που βρίσκονται για προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία.
Στο τέλος της λειτουργίας ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Καππαδόκες που βρίσκονται ενταφιασμένοι στον ιερό, όπως είπε, τόπο της Καππαδοκίας.
Τη Θεία λειτουργία αναμετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με την Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου) η ΕΤ- 1 και η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ.