Συγγνώμη ζητά ο Πάπας για τα σκάνδαλα παιδεραστίας
«Ό,τι μπορεί» υποσχέθηκε να κάνει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ιερείς δεν θα βιάσουν και δεν θα κακοποιήσουν ποτέ ξανά παιδιά. Ο «ποντίφικας» ζήτησε συγχώρεση για τα σκάνδαλα παιδεραστίας.
«Ό,τι μπορεί» υποσχέθηκε να κάνει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ιερείς δεν θα βιάσουν και δεν θα κακοποιήσουν ποτέ ξανά παιδιά. Ο «ποντίφικας» ζήτησε συγχώρεση για τα σκάνδαλα παιδεραστίας.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον Άγιο Πέτρο, στο Βατικανό, η οποία σηματοδοτούσε το τέλος της Χρονιάς του Ιερέα, όπως ονομαζόταν, ο Πάπας αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που αμαύρωσαν την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας.
Στην ομιλία του ο Πάπας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που θα έπρεπε να είναι χαρμόσυνη για την ιεροσύνη, «οι αμαρτίες των ιερέων ήρθαν στο φως -ιδιαίτερα η κακοποίηση ανηλίκων».
Επανέλαβε ότι τα σκάνδαλα αποτελούν αφορμή για τον «εξαγνισμό» της Εκκλησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442