Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές
Στις φλόγες τυλίχτηκαν την Πέμπτη πολλά κτηριακά συγκροτήματα στην
πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή
τους περισσότεροι από 110 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με δηλώσεις πυροσβεστών, τουλάχιστον 20 κτήρια κάηκαν.
Στις φλόγες τυλίχτηκαν την Πέμπτη πολλά κτηριακά συγκροτήματα στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 110 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να έχουν τραυματιστεί.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα τριώροφο κτήριο, όταν ανατινάχθηκε ένας μετασχηματιστής, και εν συνεχεία επεκτάθηκε και σε παρακείμενες πολυκατοικίες.
Πυροσβέστες δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης, πως τουλάχιστον 20 κτήρια τυλίχτηκαν στις φλόγες, στο ιστορικό τμήμα της πρωτεύουσας, στην περιοχή Νατζιραμπαζάρ.
Τοπικοί αξιωματούχοι και γιατροί δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ATN ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων σε διάφορα κτήρια συνεχίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα θύματα ήταν οι καλεσμένοι μίας γαμήλιας δεξίωσης, που λάμβανε χώρα σε ένα από τα κατεστραμμένα κτήρια.