Με πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες το ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ
Κορυφαίες πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες από την Ελλάδα και την Τουρκία συμμετέχουν στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ, του οποίου οι εργασίες κορυφώνονται το βράδυ της Παρασκευής με τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν.
Κορυφαίες πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες από την Ελλάδα και την Τουρκία συμμετέχουν στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ, του οποίου οι εργασίες κορυφώνονται το βράδυ της Παρασκευής με τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν.
Στο φόρουμ, που διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΒ με τον αντίστοιχο τουρκικό σύνδεσμο TUSIAD και την Ένωση Επιμελητηρίων της Τουρκίας, παίρνουν μέρος 100 από τους μεγαλύτερους Τούρκους επιχειρηματίες και 200 Έλληνες.
Η έμφαση, σε επιχειρηματικό πεδίο, δίνεται στις κατ’ιδίαν συναντήσεις των δύο μερών (έχουν προγραμματιστεί περί τις 65), οι οποίες έχουν ζητηθεί και από τις δύο πλευρές με βάση τα χαρακτηριστικά και το προφίλ των εταιριών και αφορούν κυρίως τους κλάδους των κατασκευών, των δομικών υλικών, της ενέργειας, των τραπεζών, των τροφίμων, των θαλάσσιων μεταφορών, των ενδυμάτων.
Ζητούμενο είναι η δημιουργία συμπράξεων (joint ventures) με τη συνένωση συμπληρωματικών δυνατοτήτων και την προοπτική επέκτασης σε τρίτες αγορές, με έμφαση τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ευρύτερα της ανατολικής Ευρώπης, της ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου.
Η έναρξη των εργασιών του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ έγινε με την παρουσία και τις ομιλίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, του Τούρκου ομολόγου του, Αλί Μπαμπατσάν, και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την οικονομική διπλωματία, Σπύρου Κουβέλη.
Ανάμεσα στα θα συζητηθούν στα πάνελ περιλαμβάνονται τα εξής: «Η Τουρκία ως γέφυρα για την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές», «Βόρεια Ελλάδα και Τουρκία: Νέα μέσα για αμοιβαία επωφελή συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη» και «Εποικοδομητικές λύσεις για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και δυνατότητες».
Η τελευταία συνεδρίαση του φόρουμ θα γίνει παρουσία και με ομιλίες της υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λ.Κατσέλη, και του υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας, Ζ. Τσαγλαγιάν, ενώ τις εργασίες θα κλείσουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, οι οποίοι θα είναι και οι κύριοι ομιλητές
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Ένας τραυματίας από έκρηξη σε συνεργείο στον Κορυδαλλό
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442