Ανοίγει ξανά έρευνα κατά της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλιας Τιμοσένκο
Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε θα διενεργήσει εκ νέου έρευνα σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο ως ύποπτης για απόπειρα δωροδοκίας και διαφθοράς του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας το 2003. Η πρώην πρωθυπουργός καλείται να παρουσιαστεί τον Μάιο.
Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε θα διενεργήσει εκ νέου έρευνα σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο ως ύποπτης για απόπειρα δωροδοκίας και διαφθοράς του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας το 2003.
Η Τιμοσένκο κλήθηκε στην εισαγγελία την Τετάρτη για να της επιδοθεί σχετικό έγγραφο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιούρι Μποϊτσένκο.
«Το ερευνητικό τμήμα της εισαγγελίας την κάλεσε για να της επιδώσει αντίγραφο της απόφασης για την έναρξη έρευνας σε βάρος της για απόπειρα δωροδοκίας δικαστών του ανώτατου δικαστηρίου της Ουκρανίας», πρόσθεσε. Η πρώην πρωθυπουργός πρέπει να εμφανιστεί στις Αρχές στις 17 Μαΐου.
Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει αρχικά σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού, που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση το Μάιο του 2004 αλλά εγκαταλείφθηκε τον Ιούνιο του 2005, παρότι οι ερευνητές, δεν είχαν τελειώσει τις έρευνές τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Σε δηλώσεις της η Τιμοσένκο κατηγόρησε τον νυν πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς για το ότι εξαπέλυσε μία «ανοιχτή, απροκάλυπτη» δίωξη εναντίον της ενώ τη συνέδεσε με την επίσκεψη του Ρώσου πρόεδρου στις 17-18 Μαΐου.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Δήμος Καισαριανής: Θετική εξέλιξη για το Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»
- Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για το πλεονέκτημα έδρας – Το 4/4 που στέλνει στην κορυφή και οι ισοβαθμίες (pic)
- Πάσχα: Γεύματα αγάπης από τη Μητρόπολη Πειραιώς, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμο Πειραιά
- Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- Ιράν: «Πρέπει να κηρύξει τη νίκη και να τερματίσει τον πόλεμο με δικούς του όρους», λέει πρώην ΥΠΕΞ της χώρας
- BHMAGAZINO – Easter Issue: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442