Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Νέα μέτρα φέρνει το ΔΝΤ, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων

Νέα μέτρα φέρνει το ΔΝΤ, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων

Πεπεισμένο ότι με τυχόν προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα ακολουθήσουν νέα μέτρα, εμφανίζεται το 92% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse. Η πλειοψηφία θεωρεί «επώδυνη» μία τέτοια εξέλιξη, την οποία πρέπει να την αποδεχτούμε μόνο ως τελευταία λύση.

Πεπεισμένο ότι με τυχόν προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα ακολουθήσουν νέα μέτρα, εμφανίζεται το 92% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον Τύπο της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 15 – 16 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου προς τους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Από την εξέλιξη αυτή, το 48% των ερωτηθέντων εκφράζει οργή και το 28% φόβο. Το 65% θεωρεί ότι αν τελικά προσφύγουμε στο ΔΝΤ, η ζωή του θα επηρεαστεί αρνητικά.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, αυτή κρίνεται «επώδυνη» από το 56% των πολιτών και πρέπει να την αποδεχτούμε μόνο ως τελευταία λύση.

Επιπλέον, το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί την εμπλοκή του ΔΝΤ «καταστροφική», την οποία πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία και μόλις το 7% «χρήσιμη».

Σε ποσοστό 57% οι πολίτες εκτιμούν ότι με την κατάλληλη πολιτική η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση μόνη της, χωρίς την παρέμβαση της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Το 41%, όμως, πιστεύει το αντίθετο.

Εάν τελικά η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, το 52% δηλώνει ότι θα το θεωρήσει αποτυχία της κυβέρνηση, ενώ το 35% ούτε επιτυχία ούτε αποτυχία της κυβέρνησης, καθώς δεν ευθύνεται η ίδια.

Ως προς τις ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση, η πλειοψηφία (58%) δηλώνει ότι φταίνε όλες οι τελευταίες. Μόνο το 5% θεωρεί ότι φταίει η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, το 23% ότι φταίει του Κ.Καραμανλή και το 13% του Κ.Σημίτη.

Το 39% αξιολογεί ως «μέτρια» τη μέχρι σήμερα απόδοση της κυβέρνησης στην οικονομία, το 35% τη θεωρεί «κακή έως πολύ κακή» και το 25% «καλή έως πολύ καλή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο