Ποινές 15ετούς κάθειρξης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος
Ποινές κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο στον πρώην Πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση που κρίθηκεαν ένοχος για πράξεις που αφορούν την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
2
Ποινές κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο στον πρώην Πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση, όσο και στον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, που κρίθηκαν ένοχοι για πράξεις που αφορούν την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
Ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας κ. Μπολέτσης.
Οι κατηγορίες αφορούν ποσό επτά εκατ. δραχμών που φέρεται να έλαβε ο πρώην δικαστής σε τραπεζικό λογαριασμό του, πριν 10 χρόνια, προκειμένου να μην κρίνει προφυλακιστέο τον επιχειρηματία Μπολέτση, κατηγορούμενο τότε σε υπόθεση εκρήξεων.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής, που υπέβαλαν οι δύο καταδικασθέντες, επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα υγείας και έτσι και οι δύο θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ήταν απών από το δικαστήριο και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νοσηλεύεται. Έτσι, σε βάρος του το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης.
Η απόφαση επί της ενοχής των κατηγορουμένων έχει ληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά μεσολάβησαν αιτήσεις εξαίρεσης που υπέβαλε ο επιχειρηματίας σε βάρος του προέδρου και μελών του δικαστηρίου, καταγγέλλοντάς τους ότι ζήτησαν χρήματα για να μην μπει στη φυλακή.
Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και τρεις δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος Μαντούβαλος, οι οποίοι ομόφωνα κρίθηκαν αθώοι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί το Πεκίνο δεν μπορεί να πιέσει την Τεχεράνη
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ρίτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442