Δεκάχρονο κορίτσι πνίγηκε στα νερά χειμάρρου στη Χαλκιδική
Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, στην περιοχή της Ολύνθου στη Χαλκιδική, στην προσπάθειά του να περάσει με μηχανή έναν χείμαρρο, ο οποίος είχε υπερχειλίσει εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Δέκα δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, στην περιοχή της Ολύνθου στη Χαλκιδική.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν η μικρή, μαζί με μία φίλη της προσπάθησαν να περάσουν ένα χείμαρρο, χρησιμοποιώντας μία τετράτροχη μηχανή (γουρούνα).
Εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, τα δύο παιδιά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τη μηχανή μέσα στο νερό, με συνέπεια τον πνιγμό του μικρού κοριτσιού.
Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, με αποτέλεσμα δέκα δήμοι να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Περιμένουμε άμεσα κρατική ενίσχυση, έστω και μια προκαταβολή, για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις όποιες ζημιές σημειώθηκαν σε οδικά δίκτυα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα με μια νέα βροχή» δήλωσε ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφου.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζωγράφου, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βρίσκονται «σε κατάσταση αγωνίας, καθώς έχουν καταστραφεί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους», ενώ πρόσθεσε πως τα ρέματα έχουν γεμίσει με φερτά υλικά και πρέπει γρήγορα να καθαριστούν, ειδάλλως με μια επιδείνωση του καιρού θα υπάρξουν νέες ζημιές.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας